טראמפ תוקף את הניו יורק טיימס וטוען: המלחמה שינתה הכל
טראמפ אמר כי יכולותיה הצבאיות של איראן נפגעו קשות, וטען כי כוחותיה הימיים והאוויריים, פלטפורמות שיגור הטילים, הרחפנים ותשתיות הייצור הנלוות שלה סבלו מהרס נרחב. הוא גם ציין את אובדן מנהיגים בכירים במבנה הכוח האיראני
- ישראל לפקוביץ
- ז' תמוז התשפ"ו
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתח ביקורת חריפה על הניו יורק טיימס, ודחה את מה שתיאר כהמעטה בחשיבותה של המלחמה בת כמעט ארבעה חודשים על ידי העיתון, בתקופה בה המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן נמשך בשוויץ במאמץ להגיע להסכם שיסיים את העימות הצבאי ויפחית את המתיחות באזור.
דבריו של טראמפ נאמרו לאחר שהעיתון פרסם דיווח עם כותרת "אנליסטים מאמינים שמעט השתנה" חודשים לאחר תחילת המלחמה, תיאור שנשיא ארה"ב ראה כרחוק מהמציאות.
טראמפ אמר כי יכולותיה הצבאיות של איראן נפגעו קשות, וטען כי כוחותיה הימיים והאוויריים, פלטפורמות שיגור הטילים, הרחפנים ותשתיות הייצור הנלוות שלה סבלו מהרס נרחב. הוא גם ציין את אובדן מנהיגים בכירים במבנה הכוח האיראני.
הוא הוסיף כי הכלכלה האיראנית מתמודדת עם לחץ חמור, עם שיעורי אינפלציה עולים ומצב פיננסי מתדרדר, תוך שהוא מציין את המשך השיט במצרי הורמוז ואת זרימת יצוא הנפט.
הצהרות אלה מגיעות על רקע לחץ פוליטי וצבאי גובר שהפעיל טראמפ בשבועות האחרונים, לאחר שאיים לנקוט צעדים מחמירים יותר אם השיחות המתמשכות עם טהרן ייכשלו.
אנליסטים סבורים כי הרטוריקה הקשה של נשיא ארה"ב נועדה לחזק את עמדת המשא ומתן של וושינגטון ולהדגיש את מה שהממשל האמריקאי רואה כהישגים אסטרטגיים שהושגו במהלך המלחמה.
טראמפ סיכם את מתקפתו בהאשמת הניו יורק טיימס בהתעלמות ממה שכינה "העובדות בשטח", וטען כי תוצאות המלחמה היו משמעותיות ובעלות השפעה הן ברמה הצבאית והן ברמה הכלכלית, בניגוד למה שנאמר בדיווח העיתון.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות