× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ז' תמוז התשפ"ו
22.06.2026
דיווח ערבי

קצינים איראנים מנהלים את הקרבות בדרום לבנון

הערוץ הסעודי אל-ערביה, מדווח כי באזור הבופור פועלים מספר קצינים איראנים בעלי תפקידים מרכזיים בניהול הלחימה ובתיאום הפעילות המבצעית

קצינים איראנים מנהלים את הקרבות בדרום לבנון
פעילות חטיבה 401 בדרום לבנון צילום: דובר צה"ל

מקור ביטחוני ישראלי אמר היום (שני) לערוץ הסעודי "אל ערביה" כי כמה קצינים איראנים פועלים באזור הר טאהר בדרום לבנון, וממלאים תפקידי מפתח בניהול הקרבות ובתיאום הפעילות המבצעית בחזית הלבנונית.

לדברי המקור, נוכחות הקצינים האיראנים העניקה לאזור חשיבות מיוחדת מבחינת טהרן בשבועות האחרונים. הוא הוסיף כי אחת הסיבות המרכזיות להתעקשותה של איראן לעצור את המבצע הקרקעי באזור הייתה הדאגה לחייהם של הקצינים, לצד החשש שכוחות ישראליים יגיעו אליהם או יעצרו חלק מהם אם ההתקדמות הקרקעית תימשך.

הדברים משתלבים בדברים שאמר קצין בכיר בצה"ל לאתר וואלה, ולפיהם הנוכחות האיראנית היא סיבה נוספת לחשיבות הגדולה שמייחס חיזבאללה למרחב. לדבריו, בשל המיקום הייחודי והשליטה באזור, חיזבאללה מחזיק שם "נכסים אסטרטגיים שבנו האיראנים", ובהם מפקדות ויכולות הפעלת אש משמעותיות.

הקצין הבכיר אמר כי צה"ל חייב להשמיד את התשתיות הללו כדי להסיר את האיום הישיר מאצבע הגליל. לדבריו, רק לאחר השמדת הנכסים ניתן יהיה להציג לציבור את היקף התשתיות שהוקמו במקום ואת משמעותן המבצעית.

במקביל ללחימה ולדיווחים על הנוכחות האיראנית בשטח, נמשכים המאמצים המדיניים לעצירת ההסלמה בלבנון. נשיא לבנון ג'וזף עאון קיבל שיחת טלפון מסגן נשיא ארה"ב ג'יי די ואנס, מיועצו הבכיר של נשיא ארה"ב, ג'ארד קושנר, ומראש ממשלת קטאר, השייח' מוחמד בן עבד א רחמן.

לפי כלי תקשורת בלבנון, השיחה עסקה בכינון הפסקת אש בלבנון, בעצירת ההסלמה הצבאית הישראלית ובצעדים מעשיים שיינקטו לשם כך, כולל האפשרות להקים תא ייעודי שילווה את המהלך.

דובר משרד החוץ של איראן, איסמאעיל בקאאי, אמר מוקדם יותר כי הוקם מנגנון חדש, בהשתתפות המתווכות, לפיקוח על סיום המלחמה בלבנון. לדבריו, בשיחות בשווייץ הושגה התקדמות גם בסוגיות הנוגעות להנפקת רישיונות למכירת נפט ולשחרור נכסים איראניים מוקפאים, כחלק מהצעדים שאמורים לאפשר פתיחה במשא ומתן להסכם סופי.

לבנון איראן חיזבאללה ארצות הברית (ארה"ב)
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}