מה קורה לטסלה? הרכב סטה מהכביש והרג אישה
לפי הרשויות, מערכת סיוע לנהיגה הייתה מופעלת בזמן התאונה. בשלב זה עדיין לא ברור מה גרם לרכב לסטות מהנתיב
- קובי ברקת
- ז' תמוז התשפ"ו
אישה בת 76 נהרגה בטקסס לאחר שמכונית Tesla מדגם Model 3 סטתה מהכביש והתנגשה בבית מגורים בעיר קייטי.
לפי משרד השריף של מחוז האריס, הנהג, מייקל באטלר, נהג ברכב בזמן שמערכת סיוע לנהיגה הייתה מופעלת. בהודעת הרשויות נמסר כי הרכב לא הצליח להישאר בנתיב, עזב את הכביש ופגע בבית במהירות גבוהה.
כתוצאה מההתנגשות נפגעה מרתה אווילה, ששהתה בתוך הבית בזמן התאונה. היא פונתה לבית חולים מקומי, שם נקבע מותה.
מהחקירה הראשונית עולה כי לא נמצאו סימנים לשימוש באלכוהול או בחומרים משכרים מצד הנהג, והוא שיתף פעולה עם החוקרים. בשלב זה עדיין לא ברור מה גרם לרכב לסטות מהכביש, והחקירה נמשכת.
המקרה מצטרף לשורת תאונות שבהן נבחנת מעורבותן של מערכות סיוע לנהיגה של Tesla. בשנים האחרונות נמצאת החברה תחת בדיקה רגולטורית ומשפטית בארצות הברית סביב אופן פעולת המערכות והדיווח על תאונות שבהן היו מעורבות.
בשנה שעברה פתחה הרשות האמריקנית לבטיחות בדרכים בחקירה שבוחנת את אופן הדיווח של Tesla על תאונות שבהן הופעלו מערכות הסיוע לנהיגה. במקביל, בתי משפט בארצות הברית ממשיכים לדון בתיקים הנוגעים לתאונות עבר שבהן נטען כי נעשה שימוש ב-Autopilot.
התאונה בטקסס צפויה להוסיף עוד לחץ על Tesla, ולחדש את הדיון סביב גבולות האחריות בין הנהג לבין מערכות הסיוע האוטומטיות ברכב.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות