× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ח' תמוז התשפ"ו
23.06.2026
נערכים להסדר

השיחות בוושינגטון נפתחו: ישראל תציג "אזור פיילוט" בלבנון

משלחת מדינית-צבאית תחל מחר בסבב דיונים בארה"ב לקביעת אזור נסיגה מדרום לליטני בפיקוח אמריקני | במקביל, גורם מדיני מבהיר: יחודדו נהלי הפתיחה באש לפגיעה בכל מחבל שיזוהה ב"מרחב הצהוב"

השיחות בוושינגטון נפתחו: ישראל תציג "אזור פיילוט" בלבנון
דגל ישראל / דגל לבנון צילום: שאטרסטוק

סבב השיחות הרשמי בין ישראל ללבנון ייפתח מחר בוושינגטון ויימשך שלושה ימים ברציפות, מיום שלישי ועד ליום חמישי. 

על פי הדיווח של העיתונאי ירון אברהם בחדשות 12, הדיונים במפגש יתנהלו במקביל בשתי קבוצות עבודה נפרדות, כאשר הקבוצה המדינית תובל על ידי השגריר מייק לייטר ובכיר המל"ל יוסי דרזנין, ואילו הקבוצה הצבאית תכלול את ראש מדור אסטרטגיה עמיחי לוין וממלא מקום הנספח הצבאי אריק בן דב.

מקור ישראלי הסביר כי המשלחת מגיעה עם מפות מוגדרות במטרה לקבוע אזור פיילוט ראשון בדרום לבנון, אשר ישתרע בחלקו מדרום לנהר הליטני ומדרום לקו הצהוב. 

על פי המתווה המסתמן, צה"ל יסוג מהשטח שייבחר לטובת כניסת כוחות של צבא לבנון, כאשר הפיקוח על המהלך יבוצע על ידי צבא ארצות הברית באמצעות כוחות אמריקניים באזור. הנציגים הישראלים מגיעים עם מספר אפשרויות לפיילוט, כאשר צה"ל מכוון לבחור באזורים שטוהרו באופן יחסי במהלך הלחימה, ובמקביל גם הנציגים הלבנונים צפויים להציג את המפות והצעותיהם שלהם.

דובר צה"לכוחות צה"ל בלבנוןצילום: דובר צה"ל

במקביל, על רקע הביקורת שנשמעה בנוגע לכבילת ידי לוחמי צה"ל בשדה הקרב בלבנון, גורם מדיני בכיר הבהיר בשיחה עם חדשות 14 כי הדרג המדיני פועל לשינוי המצב.

הגורם הבכיר מסר כי המערכת המדינית תבצע הלילה תיאום ישיר מול הפיקוד הצבאי, על מנת לוודא שהנחיות הקבינט יחודדו ויובנו עד אחרון הלוחמים בשטח. על פי ההבהרה, נהלי הפתיחה באש יוגדרו מחדש באופן ברור ומחייב. הלוחמים יקבלו אישור לפגוע בכל מחבל שיזוהה בתוך המרחב המוגדר כ"מרחב צהוב".

בנוסף, הבהיר הגורם המדיני כי ההנחיות החדשות מאפשרות ללוחמים להגיב גם מעבר לגבולות המרחב הללו, בכל מקרה שבו מזוהה איום ברור על כוחותינו.

לבנון ישראל וושינגטון צה"ל יחיאל לייטר חיזבאללה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}