שתי צעירות חרדיות נעצרו בפולין בחשד שהבריחו גת
באירופה יש ביקוש גדול לצמח הגת, וגורמים בישראל משכנעים צעירים, בדרך כלל חרדים, לבצע את הבלדרות תמורת כרטיס הטיסה ו-5,000 שקל
- ישראל לפקוביץ
- ח' תמוז התשפ"ו
- 1 תגובות
שתי צעירות ישראליות נעצרו ביום שישי האחרון בשדה התעופה בקרקוב שבפולין בגין הברחת 50 ק"ג צמח גת, שנחשב בפולין כסם. שתי הצעירות החרדיות, בת 23 ובת 24, הגיעו בטיסה מהארץ, כך דווח ב-Ynet.
באירופה יש ביקוש גדול לצמח הגת, וגורמים בישראל משכנעים צעירים, בדרך כלל חרדים, לבצע את הבלדרות תמורת כרטיס הטיסה ו-5,000 שקל. הם מספרים להם שאם יתפסו אותם, הם לכל היותר יקבלו קנס קטן או שהמזוודה שלהם תוחרם.
גורמים בקהילה היהודית בצ'כיה אומרים כי הדבר הוא מסוכן, וגורם לחילול השם אדיר. "מדי פעם נעצרים צעירים חרדים כולל צעירות עם מזוודות מלאות גת, והעונש יכול להיות מאוד קשה. לפעמים מתמזל מזלם והשופט מאמין להם שזו פעם ראשונה שלהם, והם לא ידעו שאסור, והם חשבו שמותר כי בארץ גת חוקי. אבל הרבה מאוד פעמים צעירים חרדים נמצאים בבתי כלא באירופה תקופה ארוכה מאוד".
הקהילות היהודיות בצ'כיה מזהירות את הצעירים החרדים הישראלים לא להתפתות ולא להעביר גת לחו"ל, "זה נגד החוק וזה גורם לחילול השם, זה גם גורם נזק עצום לקהילה היהודית ובמדינות אירופה נוספות" אמרו.
אך חרדים תמימים ממשיכים ליפול בפח ומסכנים את עתידם. הללו נשלחים על ידי בלדרים שיודעים את הסיכון הטמון בכך אך מפתים אותם בטיול שווה או בכסף מזומן בתמורה. "הם אינם יודעים שמדובר במעשה מסוכן" אומרים בקהילות היהודיות.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות