× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט' תמוז התשפ"ו
24.06.2026
חותרים לסיום

חמישה ימים בשבוע, כולל בפגרה: השופטים מאיצים את משפט נתניהו

עם סיום עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, השופטים מאיצים את ניהול המשפט: ההגנה נדרשה להבטיח רצף עדים כדי למנוע ביטולי דיונים, ובית המשפט הודיע כי החל מאוקטובר יתנהל ההליך חמישה ימים בשבוע

חמישה ימים בשבוע, כולל בפגרה: השופטים מאיצים את משפט נתניהו
נתניהו בבית המשפט צילום: יריב כץ

השופטים במשפט נתניהו מאיצים את קצב ההליך, עם סיום עדותו של ראש הממשלה עצמו, שנמשכה כשנה וחצי. 

החל מיום ראשון הקרוב יחזור המשפט להתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים, אחרי שעדות נתניהו נשמעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב, במתחם ממוגן.

הערב (רביעי) הורו השופטים לצוות ההגנה להיערך להבאת עדים בכל אחד מימי הדיונים ואף לדאוג לעדים חלופיים למקרה שעד שהוזמן לא יוכל להגיע, "כך שלא יבוטלו ימי דיונים".

עוד הורו השופטים כי ביום שני יתקיים דיון בעניין עדי ההגנה שבכוונת נתניהו לזמן - מתוך מטרה להגיע להסכמה בין הצדדים שתייתר את זימונם של חלק מהעדים ולהסתפק במקום זאת במסמכים ומוצגים הנוגעים אליהם.

והחלק החשוב ביותר עליו הורו השופטים הערב, הוא כי החלה משנת המשפט הבאה, שתחל באוקטובר אחרי חגי תשרי, יתנהל המשפט חמישה ימים בשבוע בימים ראשון עד חמישי מהשעה 9 עד 16. עוד הציעו השופטים לקיים דיונים גם במהלך פגרת בתי המשפט.

כאמור מוקדם יותר היום הסתיימה עדותו של ראש הממשלה אחרי שנמתחה על פני כשנה וחצי ו-98 דיונים, שרובם בוטלו או קוצרו. בתקופת עדות נתניהו נאלצו השופטים להתחשב בתפקידו של ראש הממשלה ולהתאים את לוח הזמנים להתפתחויות האינסופיות במלחמה. כעת, נחושים השופטים להאיץ את קצב המשפט שנמשך כבר כ-6 שנים, בפרט בשים לב לכך שראש ההרכב השופטת רבקה פרידמן פלדמן, עתידה לפרוש מתפקידה במרץ 2028.

משפט נתניהו בנימין נתניהו
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}