אל על עוצרת את הטיסות למוסקווה בעקבות מתקפות הכטב"מים
אל על משהה את הטיסות למוסקווה בעקבות ההסלמה ברוסיה • הערכת מצב תתקיים בשבוע הבא • החשש: כטב”מים ומערכות ההגנה האווירית
- שמעון בן עזרא
- י' תמוז התשפ"ו
חברת אל על הודיעה היום (חמישי) כי היא משעה את טיסותיה בקו תל אביב–מוסקווה, בעקבות גל מתקפות הכטב”מים האוקראיניות והאירועים האחרונים במרחב האווירי של רוסיה.
בהודעת החברה נמסר כי ההחלטה התקבלה בשל ההתפתחויות בין רוסיה לאוקראינה והמצב התעופתי באזור. עוד ציינה אל על כי במהלך השבוע הבא תיערך הערכת מצב נוספת, שלאחריה תתקבל החלטה אם לחדש את הטיסות בקו. הנוסעים יעודכנו ויוכלו לבחור בין החלופות שיעמדו לרשותם בהתאם לדין.
בשבועות האחרונים ביצעה אוקראינה כמה מתקפות כטב”מים נרחבות לעבר מוסקווה ושדות התעופה שלה. לפי הדיווח, הסיכון לתעופה האזרחית נובע הן מהכטב”מים והן מפעילות מערכות ההגנה האווירית הפועלות ליירט אותם.
בשבוע שעבר, לפי ראש עיריית מוסקווה סרגיי סובייאנין, יורטו 194 כטב”מים בדרכם לעיר, ובמקביל בוטלו או עוכבו 527 טיסות בנמלי התעופה של מוסקווה. מתקפות דומות, שהובילו לסגירת שדות תעופה, אירעו גם בחודשים מאי ויוני.
זו אינה הפעם הראשונה שאל על משהה את הקו למוסקווה. בסוף דצמבר 2024 הופסקה הפעילות למשך ארבעה חודשים, לאחר התרסקות מטוס של חברת אזרבייג’ן איירליינס בקזחסטן, שבה נהרגו 38 בני אדם. לפי גורמי תעופה, ההתרסקות נגרמה מפגיעת מערכת הגנה אווירית רוסית שניסתה ליירט כטב”מים אוקראיניים, אף שרוסיה לא הודתה בכך באופן רשמי.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות