משבר האקלים שובר שיאים: למעלה מ-1,300 בני אדם מתו בגל החום הקיצוני
משבר האקלים שובר שיאים: מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי מזהיר כי היבשת מתחממת בקצב כפול משאר העולם, וכ-150 מיליון תושבים נמצאים תחת אזהרה. המוקד המרכזי הוא בפריז, שם נרשמו 109 מקרי מוות ביממה אחת בלבד
- אוריאל פיליפ
- י"ג תמוז התשפ"ו
גל החום החריג שמכה באירופה ממשיך להחריף ולגבות קורבנות, כאשר הביטוי המובהק לכך הוא הנתון המבהיל של 109 מקרי מוות שנרשמו בפריז ב-24 שעות בלבד עקב החום הכבד, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, הודיע כי יותר מ-1,300 בני אדם איבדו את חייהם ברחבי היבשת בעקבות תנאי מזג האוויר הקיצוניים, בעוד שכ-150 מיליון תושבים חיים תחת עומסי חום חריגים.
לדברי גברייסוס, אירופה היא כיום היבשת שמתחממת בקצב המהיר ביותר בעולם, כאשר קצב ההתחממות שלה גבוה פי שניים מהממוצע העולמי. הוא ציין כי ההשלכות כבר מורגשות בשטח, עם סגירת מוסדות חינוך ועומסים כבדים על תשתיות, כולל רשתות חשמל.
בצרפת, שנחשבת עד כה למדינה שנפגעה בצורה הקשה ביותר מהגל הנוכחי, מעריכים גורמי בריאות כי נרשמו כאלף מקרי מוות עודפים מאז החל גל החום בסוף חודש יוני. לפי הדיווח בעיתון "לה מונד", החום שפקד את מערב אירופה החל ב-24 ביוני וכעת ממשיך להתפשט למדינות נוספות במזרח היבשת. בשבוע שעבר אף נרשם בצרפת היום החם ביותר מאז החלו המדידות, עם טמפרטורות שהיו גבוהות בכ-18 מעלות מהממוצע לחודש יוני.
במקביל, גל החום הצית מחדש את הדיון הציבורי סביב השימוש במזגנים, שבמדינות רבות באירופה עדיין אינם נפוצים. אף שחלק מהארגונים הסביבתיים הסתייגו במשך שנים מהרחבת השימוש במיזוג אוויר, ישנם כעת גורמים המודים כי במוסדות מסוימים מדובר בצורך חיוני לנוכח תנאי החום הקיצוניים. במקביל, בתי ספר נסגרו באזורים שונים וצוותים רפואיים מדווחים על עומסי חום קשים שמקשים על עבודתם בבתי החולים.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות