× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט"ו תמוז התשפ"ו
30.06.2026
נעדר כבר עשורים

רון ארד חוזר לשולחן: הדיווח שמסעיר את לבנון

בעיתון המזוהה עם חיזבאללה נטען כי שחרור 37 לבנונים המוחזקים בישראל נקשר להשבת שרידי הנווט שנעלם לפני ארבעה עשורים

רון ארד חוזר לשולחן: הדיווח שמסעיר את לבנון
רון ארד צילום: ארכיון

סוגיית רון ארד חוזרת אל לב המשא ומתן בין ישראל ללבנון. עיתון “אל-אחבאר” הלבנוני, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח היום כי במסגרת הסכם המסגרת המשולש נקשר שחרורם של אסירים לבנונים המוחזקים בישראל להשבת שרידיו של הנווט הישראלי רון ארד, שנעדר מאז נפילת מטוסו בלבנון לפני כארבעים שנה.

לפי הדיווח, בסעיף 13 של ההסכם מופיעה התחייבות של ישראל ולבנון לפעול לחיפוש אחר השרידים ולהשבתם, לצד שחרור המוחזקים. בעיתון טענו כי הניסוח הזה הופך את שחרור האסירים הלבנונים לבן ערובה של אחת התעלומות הביטחוניות הרגישות ביותר בתולדות ישראל.

ב”אל-אחבאר” נטען כי 37 לבנונים מוחזקים כיום בישראל, לצד מספר נעדרים שלפי גורמים בלבנון ייתכן שגם הם נמצאים בידי ישראל. לפי ראש “האגודה הלבנונית לאסירים ומשוחררים” אחמד טאלב, מדובר ב-12 עצורים מאז 2 במרץ, בהם שלושה אנשי “התנגדות” ותשעה אזרחים, וכן 25 עצורים מלפני תאריך זה, בהם תשעה המזוהים עם חיזבאללה ו-16 אזרחים.

לטענת העיתון, משפחות האסירים רואות בקישור בין שחרור יקיריהן לבין פרשת רון ארד תנאי בלתי אפשרי. לדבריהן, לרשויות בלבנון אין מידע על גורלו של ארד, וגם חיזבאללה אינו מחזיק במידע כזה. בעיתון נכתב כי אילו היה לחיזבאללה מידע על שרידי ארד, הוא היה משתמש בו כבר בעסקאות קודמות, ובמיוחד לאחר חטיפת שני חיילי צה”ל בשנת 2006.

הפרסום מגיע ברקע המגעים המדיניים בין ישראל ללבנון בחסות אמריקנית, ולאחר הדיווחים על הסכם מסגרת שנועד להסדיר שורה של סוגיות ביטחוניות בין הצדדים. בלבנון מציגים את הסעיף ככניעה לתכתיב ישראלי ואמריקני, אך מבחינת ישראל עצם החזרת שמו של רון ארד למסמך מדיני מול לבנון היא התפתחות רגישה במיוחד.

בני משפחות האסירים הלבנונים תקפו את ממשלת לבנון וטענו כי במקום להציב דרישה ברורה לשחרור המוחזקים, היא הסכימה לנוסח שמאפשר לישראל לעכב את המהלך ללא מועד ברור. מנגד, בישראל רואים זה שנים בפרשת רון ארד תיק פתוח, כאוב ובלתי פתור, שלא ירד מסדר היום הביטחוני גם אחרי עשרות שנים.

רון ארד חיזבאללה לבנון
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}