× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט"ז תמוז התשפ"ו
01.07.2026
אירוע חריג

את מי הוא הרגיז? רשות הטלוויזיה האיראנית קטעה ראיון עם קאליבאף

קאליבאף ציין כי טהרן מחליפה דעות עם מדינות המפרץ, קאליבאף הזהיר כי איראן לעולם לא תתפשר על זכויותיה במצרי הורמוז

את מי הוא הרגיז? רשות הטלוויזיה האיראנית קטעה ראיון עם קאליבאף
יושב ראש הפרלמנט באיראן, מוחמד באקר קאליבאף צילום: Iran International

כלי תקשורת איראניים דיווחו הלילה כי רשת השידור הממלכתית האיראנית קטעה שידור ראיון עם יו"ר הפרלמנט האיראני וראש המשא ומתן, מוחמד בקאר קאליבאף.

קאליבאף דיבר על מספר נושאים ואמר כי ארצו מעדיפה דיפלומטיה עם וושינגטון אך מוכנה למלחמה. קאליבאף ציין כי טהרן מחליפה דעות עם מדינות המפרץ, קאליבאף הזהיר כי איראן לעולם לא תתפשר על זכויותיה במצרי הורמוז.

הוא הדגיש כי הריבונות על מצר הורמוז שייכת לאיראן ולסולטנות עומאן, והמעבר דרכו מתבצע בהתאם להסדרים שיקבעה איראן.

הוא ציין כי מזכר ההבנות מציין כי המעבר דרך מצר הורמוז יהיה חינם למשך 60 יום בלבד. קאליבאף דיבר על נפט, ואמר כי ארצו מוכרת כעת את הנפט שלה במחיר גבוה ב-20% מבעבר.

קאליבאף אמר כי איראן לא הצליחה לייצא חבית נפט אחת במהלך האמברגו האמריקאי על נמליה, וציין כי היצוא עלה בחדות מאז הסרתו.

"מהיום בו הוסר האמברגו ועד היום, ייצאנו יותר מ-40 מיליון חביות נפט", אמר בראיון לטלוויזיה הממלכתית. "לעומת זאת, במהלך 50 עד 60 הימים הקודמים, לא הצלחנו לייצא אפילו חבית נפט אחת".

הוא אישר כי ארצו ייצאה יותר מ-40 מיליון חביות נפט מאז סיום המצור הימי. הוא איים שאם אמריקה תכוון למנוע מאיראן למכור נפט, איש לא ירוויח מהנפט.

קאליבאף הדגיש כי "איראן לא תשתתף במשא ומתן נוסף עד שיתקיים התנאים שנקבעו במזכר ההבנות", וציין כי "טהרן, וושינגטון וביירות הקימו ועדה שתפקח על סיום המלחמה בלבנון".

איראן מבצע שאגת הארי ארצות הברית (ארה"ב)
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}