טראמפ שקל בימים האחרונים לחדש תקיפות נרחבות באיראן
טראמפ קיבל תדרוך על אפשרויות של מלחמה כוללת באיראן, אך בוחר להישאר לעת עתה בשיחות. הנשיא אמר לעוזריו שהוא בסדר אם המשא ומתן עם טהרן יעבור את המועד האחרון להסכם הגרעין ב-18 באוגוסט
- יענקי פרבר
- ט"ז תמוז התשפ"ו
- 3 תגובות
הנשיא טראמפ שקל חזרה למלחמה כוללת עם איראן וקיים בימים האחרונים מספר שיחות עם שר ההגנה פיט הגסת' ויו"ר המטות המשולבים גנרל דן קיין על תקיפות נוספות - אך החליט להיצמד לשיחות הדיפלומטיות לעת עתה, כך על פי גורמים אמריקנים המעורים בפרטים ששוחחו עם הוול סטריט ג'ורנל.
השיחות שקיים הנשיא התמקדו בשאלה האם ארה"ב צריכה לנטוש את המשא ומתן ולחדש את התקיפות בקנה מידה מלא על איראן, אמרו הגורמים, צעד שחלקם תיארו כ"סיום העבודה".
למרות שלא קיבל החלטה סופית, טראמפ אמר לעוזריו שהוא מאמין שסבב נוסף של תקיפות בקנה מידה מלא עלול לפגוע בסיכוייה של וושינגטון לפרק בסופו של דבר את תוכנית הגרעין של איראן.
חידוש הלחימה, מודים כמה גורמים רשמיים בשיחה עם הוול סטריט ג'ורנל, יהיה הודאה שבשתיקה בכך שעסקת איראן, שזכתה לשבחים רבים, נכשלה.
בפומבי, טראמפ אומר שהשיחות מצליחות וכי הוא שומר על אפשרויות צבאיות למקרה שהן יתפרקו. "הם מסכימים לכל מה שאני רוצה, והם חייבים לעשות זאת", אמר לכתבים בשבוע שעבר. "אחרת, אנחנו פשוט חוזרים ונעשה את מה שאנחנו חייבים לעשות".
גורם רשמי בבית הלבן אמר כי טראמפ תמיד מעדיף דיפלומטיה וכי האיראנים יהיו חכמים אם יגיעו להסכם טוב עם ארה"ב.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות