× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ' תמוז התשפ"ו
05.07.2026
מציגה עוצמה

יותר גדול מהפנטגון: מצרים חנכה את "האוקטגון" - המטה האסטרטגי החדש שלה

מצרים חנכה באופן רשמי את "האוקטגון", מטה הפיקוד האסטרטגי החדש שלה, בטקס חגיגי בהשתתפות הנשיא א־סיסי וצמרת הצבא. המתחם, הנחשב לגדול מהפנטגון האמריקאי, ירכז את מערכות הפיקוד, השליטה, התקשורת וההגנה של צבא מצרים

יותר גדול מהפנטגון: מצרים חנכה את "האוקטגון" - המטה האסטרטגי החדש שלה
חניכת המבנה צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

בסוף השבוע חנכה מצרים באופן רשמי את מטה הפיקוד האסטרטגי החדש של המדינה, הממוקם בלב עיר הבירה המנהלית החדשה, מזרחית לקהיר. המבנה האדריכלי העצום, המכונה "האוקטגון", נחשב כעת למטה משרד ההגנה הגדול ביותר בעולם, והוא נועד לשקף את עוצמתו הלוגיסטית והמבצעית של הצבא המצרי.

טקס חניכת המבנה צילום: רשתות חברתיות

בטקס רשמי ועתיר מפגני כוחות, בהשתתפות נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי וצמרת הפיקוד הצבאי , נחשף המתחם המתוחכם. בעוד שהפנטגון האמריקאי המפורסם מתאפיין בחמש צלעות, מתכנני המטה המצרי בחרו לדלג על מבנים בני שש ושבע צלעות, ועברו ישירות לקונספט של שמונה צלעות – ומכאן השם "אוקטגון" (מתומן).

הפרויקט השאפתני גדול כמעט פי שמונה מהפנטגון האמריקאי, וכולל שמונה מבנים מתומנים חיצוניים המייצגים את הזרועות השונות של הכוחות המזוינים, לצד שני מבנים מרכזיים נוספים המקשרים ביניהם. המתחם החדש צפוי לרכז את כלל מערכות ההגנה, התקשורת והשליטה האסטרטגית של המדינה תחת קורת גג אחת, תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בשוק הבינלאומי.


מצרים מפגן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}