"הסיכויים שישראל תיסוג מהאזורים אליהם נכנסה בסוריה לפני הבחירות - קלושים"
נתניהו לא צפוי להסכים לנסיגה משמעותית בשלב זה, בהתחשב בדרישה הסורית הבסיסית מישראל לסגת מאזור החיץ שתפסה לאחר קריסת משטרו של הנשיא לשעבר בשאר אל-אסד בדצמבר 2024
- יענקי פרבר
- כ' תמוז התשפ"ו
מקורות אמריקאים יודעי דבר אמרו לעיתון ג'רוזלם פוסט כי הסיכויים שישראל תיסוג מהאזורים אליהם נכנסה בדרום סוריה לפני הבחירות בישראל המתוכננות לאוקטובר 2026 נראים קלושים.
המקורות הסבירו כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא צפוי להסכים לנסיגה משמעותית בשלב זה, בהתחשב בדרישה הסורית הבסיסית מישראל לסגת מאזור החיץ שתפסה לאחר קריסת משטרו של הנשיא לשעבר בשאר אל-אסד בדצמבר 2024.
שר הביטחון ישראל כץ אישר כי ישראל מתכוונת להישאר באזור הביטחון בסוריה. כץ אמר לכתבים כי הודיע למפקד פיקוד המרכז של ארה"ב, אדמירל קופר, כי ישראל "לא תיסוג מאזור הביטחון בסוריה".
אזור החיץ מקורו בהסכם שנחתם בין ישראל לסוריה בשנת 1974 לאחר מלחמת יום כיפור ב-1973. לאחר נפילת משטר אסד, ישראל נימקה את כניסת כוחותיה לאזור החיץ ולאתרים אסטרטגיים סמוכים בטענה כי ממשלת סוריה החדשה אינה מסוגלת להבטיח את יישום התחייבויות ביטחוניות קודמות, וזאת על מנת למנוע ניצול הוואקום הביטחוני על ידי גורמים עוינים.
לעומת זאת, ממשלת סוריה החדשה, בראשות הנשיא אחמד א-שרע, מתעקשת כי הסכם 1974 עדיין בתוקף ודורשת חזרה לסטטוס קוו לפני דצמבר 2024, בטענה כי כל הסדר ביטחון עתידי חייב להתחיל בנסיגה ישראלית.
התקיימו פגישות בין גורמים סוריים וישראליים, בתיווך ארצות הברית, במהלכן נדונה סוגיית אזור החיץ, יחד עם אפשרות לשיתוף פעולה בפרויקטים כלכליים ואזרחיים, כולל הצעות הקשורות לאזור החרמון. עם זאת, מקורות אמריקאים סבורים כי הדרישה הסורית לנסיגה מקשה על השגת התקדמות ממשית במסלול הביטחוני לפני הבחירות בישראל.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות