128 עולים מצרפת נחתו בנתב”ג: גידול של יותר מ־200% בתוך שנתיים
הם התקבלו בטקס מרגש בנתב״ג על ידי יו”ר הסוכנות היהודית אלוף (מיל’) דורון אלמוג ומנכ"לית משרד העלייה והקליטה דגנית סנקר לנגה , אליהם הצטרפו תורמים מארגון ICEJ, בני משפחה וחניכי תנועות נוער
- יענקי פרבר
- כ"א תמוז התשפ"ו
128 עולים חדשים מצרפת נחתו הערב בנתב”ג בטיסה מיוחדת של משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית, ופתחו את עונת העלייה של קיץ 2026. העולות הצעירות ביותר בטיסה הן קארה ואביטל בנות 3 חודשים בלבד, והעולה המבוגר ביותר הוא מקס בן ה־73 שמגיע עם המשפחה של בתו והנכד מנחם בן חמישה חודשים.
עם נחיתתם הם התקבלו בטקס מרגש בנתב”ג על ידי יו”ר הסוכנות היהודית, אלוף (מיל’) דורון אלמוג ומנכ"לית משרד העלייה והקליטה דגנית סנקר לנגה , אליהם הצטרפו תורמים מארגון ICEJ, בני משפחה וחניכי תנועות נוער שהגיעו לקבל את פניהם של העולים.
על פי נתוני משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית מאז 7 באוקטובר עלו לישראל יותר מ-67,100 עולות ועולים מעשרות מדינות ברחבי העולם, כשליש מהם צעירות וצעירים עד גיל 35, שרבים מהם נקלטו בתכניות שתורמות לצמיחה של המשק הישראלי.
עוד עולה מהנתונים כי מאז 7 באוקטובר חל גידול דרמטי בעלייה מצרפת: בשנת 2023 עלו לישראל 1,097 עולים מצרפת. בשנת 2024 הוכפל מספרם והגיע ל־2,234 עולים, ובשנת 2025 נמשכה המגמה עם 3,357 עולים חדשים – גידול של יותר מ־200% בתוך שנתיים. גם בשנת 2026 נמשכת מגמת הגידול, עם הגעתם של כ 790 עולים מצרפת, לעומת כ 690 בתקופה המקבילה אשתקד. בסך הכל עלו מצרפת מאז 7 באוקטובר יותר מ־6,500 עולים חדשים מצרפת שנקלטו ברחבי הארץ.
מגמת ההתעניינות בעליה מצרפת באה לביטוי גם בפתיחת תיקי עלייה: מאז 7 באוקטובר 2023 ועד סוף יוני 2026 יותר מ 75 אלף יהודים מכל רחבי העולם פתחו תיקי עלייה בגלובל עלייה סנטר של הסוכנות היהודית, הפועל בתמיכת משרד העלייה והקליטה ובכך הביעו התעניינות מעשית בעלייה לישראל. כ - 18,500 מבין אלה שפתחו תיקי עלייה מאז 7/10 הם מצרפת, מתוכם כ 2,500 פתחו תיקי עלייה מתחילת שנת 2026, גידול של 30% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
טיסת העולים שנחתה היום מסמלת את פתיחתה של עונת העלייה לישראל, שבמהלכה צפויים לעלות בחודשי בקיץ אלפי עולים חדשים מכל רחבי העולם, ביניהם משפחות שעולות עם ילדיהם לקראת פתיחת שנת הלימודים. רוב העולים בטיסה שנחתה היום הם משפחות צעירות ובין העולים נמצאים 65 ילדים ובני נוער שייקלטו במערכת החינוך הישראלית בשנת הלימודים הקרובה, ביניהם שמונה פעוטות עד גיל שנתיים. קרוב לשליש מהעולים צפויים להיקלט בנתניה. יתר העולים ייקלטו ברעננה, תל אביב–יפו, אשדוד, אשקלון, באר שבע וירושלים.
יו”ר הסוכנות היהודית, אלוף (מיל’) דורון אלמוג: "העלייה לישראל היא הלב הפועם של הסיפור היהודי. ביטוי עמוק של אחריות היסטורית ושל בחירה להיות חלק מבניין הבית המשותף שלנו כאן בישראל. בעת הזאת, שבה החברה הישראלית מתמודדת עם אתגרים כבדים ונושאת על כתפיה עומס לא פשוט, העלייה מקבלת משמעות עמוקה עוד יותר. היא הופכת לחיזוק של רוח, של תקווה ושל שותפות. כל עולה שמגיע לכאן בונה עוד נדבך בעתידנו המשותף".
דגנית סנקר לנגה,מנכ"לית משרד העלייה והקליטה: "הבחירה לעלות לישראל היא תמיד מעשה של ציונות אמונה ומחויבות. אך כאשר היא נעשית בתקופה מורכבת ומאתגרת למדינת ישראל היא מקבלת משמעות עמוקה אף יותר . דווקא בימים שבהם מדינת ישראל ניצבת בפני אתגרים, בחרו העולים להיות חלק מהסיפור הישראלי לחזק את החברה שלנו ולבנות כאן את ביתם. זוהי הבעת אמון מרגשת במדינת ישראל ובעתיד המשותף של כולנו".


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות