המשקיע החרדי החדש כבר לא מחפש "טיפ טוב" הוא מחפש ניהול מקצועי וכשרות מהודרת
במשך שנים כסף פנוי בציבור החרדי הלך כמעט אוטומטית לנדל״ן, לפיקדון בנקאי או להזדמנות עסקית משפחתית. היום יותר ויותר משפחות מבינות שניהול כסף הוא מקצוע בפני עצמו. במיטב מצביעים על מגמה ברורה: ביקוש גובר לניהול השקעות אישי, שקוף, מקצועי ובכשרות מהודרת
- כתבה מקודמת
- כ"ב תמוז התשפ"ו
משהו השתנה בשיח הפיננסי של הציבור החרדי. אם בעבר השאלה הייתה בעיקר "איפה לא מסכנים את הכסף", היום השאלה מדויקת יותר: איך מנהלים את הכסף באחריות, בלי להיכנס להרפתקאות מיותרות, ובלי להשאיר אותו חסר תנועה לאורך זמן. הציבור החרדי, שמגדל משפחות גדולות, חתונות, דירות לילדים והוצאות משמעותיות לאורך השנים, מבין יותר ויותר שכסף פנוי צריך תכנון. לא כל רעיון נדל״ני מתאים לכל משפחה. לא כל שותפות עסקית היא הזדמנות. ולא כל פיקדון בנקאי נותן מענה אמיתי לצרכים ארוכי הטווח.
"המשקיע החרדי של היום מבקש מעטפת מלאה", אומר חיים איצקוביץ, מנהל דסק החרדים בבית ההשקעות מיטב. "הוא רוצה לדעת שהכסף מנוהל בצורה מקצועית, שקופה ומבוקרת, אבל באותה נשימה הוא לא מוכן להתפשר על ההיבט ההלכתי. הדרישה היא ברורה: ניהול השקעות איכותי, עם כשרות מהודרת ועם הבנה אמיתית של אורח החיים החרדי".
במיטב בנו את המענה סביב שני צירים מרכזיים: מקצועיות והתאמה אישית. תיק השקעות מנוהל אינו מוצר מדף אחיד, אלא נבנה לפי מאפייני הלקוח, מטרותיו, טווח ההשקעה ורמת הסיכון המתאימה לו. המטרה היא לא לרדוף אחרי "ההזדמנות הבאה", אלא לבנות ניהול מסודר, רחב ומבוקר.
ללקוחות בעלי הון פנוי של 300,000 ש״ח ומעלה מוצע תיק השקעות מנוהל, הכולל ליווי של מנהל תיקים עבור לקוחות המעוניינים להתחיל להתחיל להשקיע בסכומים נגישים יותר, מוצע תיק השקעות דיגיטלי מנוהל- "מיטב מנג׳ר"-, החל מ־25,000 ש״ח בלבד, בתהליך הצטרפות דיגיטלי ונוח. אחת ממדיניות ההשקעה הקיימות הינה המדיניות הכשרה,- שהינה בכשרות מהודרת תחת פיקוח בד״צ העדה החרדית ירושלים, כך שגם מי שמבקש להיכנס לעולם ההשקעות יכול לעשות זאת תוך הקפדה על הסטנדרטים ההלכתיים המקובלים עליו.
המסר של מיטב פשוט: בשביל להשקיע לא צריך להיות "מייבין". צריך לדעת למי נותנים לנהל. במקום להתפזר בין עצות, שמועות והצעות מהסביבה, אפשר לבחור במעטפת מקצועית שמרכזת הכול תחת קורת גג אחת
אין לראות באמור ייעוץ השקעות או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם, ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.
השירות ניתן על ידי מיטב ניהול תיקים בע"מ ומיטב טרייד בע"מ ("מיטב") באמצעות פלטפורמה דיגיטלית להצטרפות לשירות ניהול תיקים. רמת הסיכון, מדיניות ההשקעות ואפיון צרכי הלקוח ייקבעו באמצעים דיגיטליים. ניהול ההשקעות יבוצע על ידי מנהלי השקעות בעלי רישיון כדין. התיק מנוהל באמצעות קרנות נאמנות של מיטב. מנהל הקרן הינו מיטב קרנות נאמנות בע"מ. מיטב עוסקת בשיווק השקעות (ולא בייעוץ) ולה זיקה לנכסים המנוהלים על ידה. אישור הבקשה ופתיחת החשבון כפופים לשיקול דעתה הבלעדי של מיטב ובהתאם לתנאים הקבועים בהסכם.
הצטרפות לקבלת שירות ניהול תיקי השקעות דיגיטלי הינה בהתאם להוראות הדין, ומטרתה, בין היתר, להקל על תהליך ההצטרפות, תוך הבטחת שמירה על טובת הלקוחות. ככלל, הפלטפורמה הדיגיטלית מחליפה את האינטראקציות הבין אישיות בין בעל רישיון לבין הלקוח ומשמשת כלי לקבלת החלטות השקעה. כמו כן, בעת הצורך עשויות להתקיים אינטראקציות בין גורם אנושי לבין הלקוח.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות