× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ג תמוז התשפ"ו
08.07.2026
"בוגדי גזע"

ניאו-נאצי תכנן הכנסת חומרי נפץ לכספומטים ולבצע טבח המוני

אלפי קולמן נעצר כשניסה לקנות אקדח חצי אוטומטי, חמש מחסניות ו-200 כדורים, בסכום של 3,500 ליש"ט שהרוויח מעבודתו בסופרמרקט. בקבוק תבערה ואוסף סכינים נמצאו בביתו

ניאו-נאצי תכנן הכנסת חומרי נפץ לכספומטים ולבצע טבח המוני
משטרת בריטניה צילום: משטרת המטרופולין

אלפי קולמן ​​נעצר ב-2023 כשהיה בן 19 נעצר על ידי סוכני MI5 השירות החשאי הבריטי כשניסה לקנות אקדח חצי אוטומטי מסוג מקארוב, חמש מחסניות ו-200 כדורים, מחסכון של 3,500 ליש"ט מעבודתו במשרה חלקית בסופרמרקט. בקבוק תבערה נמצאה בביתו של קולמן יחד עם אוסף סכינים.

משטרת בריטניהאלפי קולמןצילום: משטרת בריטניה

בבית המשפט התברר כי הוא כינה כמה מעמיתיו לעבודה ולקוחות לשעבר "בוגדי גזע" בשל היותם בני זוג שאינם לבנים, ברשימה של אנשים ש"הרגיזו אותו", שכללה את לוחיות הרישוי שלהם. אחת מהן היתה קופאית, שבעלה היה אפרו אמריקאי.

בגזר דינו של קולמן, אמר השופט ריצ'רד מרקס כי יש להתייחס אליו כאל "עבריין מסוכן", ותיאר את דעותיו כ"גזעניות באופן חריף". הוא נידון ל-13 וחצי שנות מאסר, ועוד חמש שנים בפיקוח לאחר השחרור.

גורמי לוחמה בטרור אמרו כי קולמן, מהכפר גרייט נוטלי, שבמחוז אסקס במרחק שעה נסיעה מלונדון, ניסה לרכוש כלי נשק אוטומטיים, מה שמרמז על כוונתו לבצע ירי המוני, במטרות האפשריות היו מסגדים.

רגע מעצר הנאשם צילום: משטרת בריטניה

הוא שוחח, מבלי שידע, עם סוכני MI5 סמויים במשך חודשים באפליקציות מסרים מוצפנות לפני שנעצר על ידי שוטרים בחניון בסטראטפורד ב-29 בספטמבר 2023. החקירה של קולמן גילתה כי הוא החל להפוך לקיצוני ברשת בגיל 14 בלבד.

המשטרה מצאה חסכונות של 2,500 פאונד, מכשיר לגילוי חרקים ומצלמות סודיות במגירה ליד מיטתו. אבן עם צלב קרס על השולחן. דגל "השמש השחורה" המקושר לניאו-נאציזם על הקיר. וספרים שונים של הימין הקיצוני.

הוא כתב תוכניות לפיגועי טרור פוטנציאליים, כגון חטיפת מטוס ותקיפה בביתו של ראש עיריית לונדון. הוא תכנן הכנסת חומרי נפץ לכספומטים.

קולמן, כיום בן 22, הודה בעבר באשמה של ניסיון להחזיק נשק ותחמושת אסורים, וכן ב-10 סעיפי אישום של החזקת חומר שעשוי להיות שימושי לאדם המבצע פעולת טרור.

הוא הכחיש שתכנן פיגוע טרור וחבר מושבעים לא הצליח להגיע להחלטה בשנה שעברה, לאחר שקולמן אמר שהוא "נבוך" ו"מתכווץ" מהדעות שהביע. עם זאת, קולמן נמצא אשם בהכנת מעשי טרור לאחר משפט חוזר.



בריטניה מוסלמים גזענות ניאו נאצי
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}