אספסוף אנטי-ישראלי ספרדי חסם את השקת ספרו של משורר יהודי
ההפגנה אורגנה לאחר שהכללתו של המשורר בתוכנית הפסטיבל עוררה ביקורת מצד קבוצות פרו-פלסטיניות על תמיכתו הפומבית בישראל
- יענקי פרבר
- כ"ד תמוז התשפ"ו
- 1 תגובות
הצגת ספר שירה של סופר יהודי ביריד ספרים ספרדי בוטלה לאחר שמאות מפגינים אנטי-ישראליים השתלטו על המקום ומנעו את קיום האירוע.
מרקוס-ריקרדו ברנאטן, סופר יהודי יליד ארגנטינה, היה אמור להציג את קובץ שיריו, לצד בנו, ג'ימי ברנאטן, ביריד הספרים של סנטנדר וקנטבריה ביום ראשון האחרון.
עם זאת, זמן קצר לפני תחילת האירוע, עשרות מפגינים נושאי דגלי פלסטין, דגלים וכאפיות הקיפו את הבמה בפלאזה פורטיקדה בסנטנדר, וקראו: "זו לא מלחמה, זה רצח עם", ובסופו של דבר אילצו את המארגנים לבטל את האירוע.
ההפגנה אורגנה לאחר שהכללתו של ברנאטן בתוכנית הפסטיבל עוררה ביקורת מצד קבוצות פרו-פלסטיניות על תמיכתו הפומבית בישראל ועל הערותיו ברשתות החברתיות. ברנאטן הוא פרו-ישראלי גלוי ומתח ביקורת על תנועות פרו-פלסטיניות, ו
בתגובה לתיעודים של האירוע שפורסמו ברשתות החברתיות, שגרירות ישראל בספרד הגיבה ברשת X: "נראה שעבור חלק, חופש הביטוי אינו כולל את היהודים." התמונות האלה, מיריד הספרים בסנטנדר, אינן מקובלות. הטרדת סופר יהודי במהלך הרצאתו אינה אקטיביזם. זוהי אנטישמיות. תרבות חייבת להיות מרחב לדיאלוג, לעולם לא להאשמות ושנאה".
מארגני היריד אמרו כי היו מודעים למחלוקת סביב ברנאטן עוד לפני האירוע, אך החליטו להמשיך בכך משום שהמצגת עסקה בשירה ולא בפוליטיקה, וכי ברנאטן "לא הוזמן לדבר על ישראל או על פלסטין".


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות