× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה תמוז התשפ"ו
10.07.2026
חקיקה תקדימית באירופה

גרמניה קבעה: עמידה לדין מי שישלול את זכותה להתקיים

בבית העליון בפרלמנט הגרמני עברה הצעת חוק לפיה שלילת קיומה של מדינת ישראל או קריאה להשמדתה מהווה עבירה פלילית, אשר העונש בגינה הוא עד חמש שנות מאסר

גרמניה קבעה: עמידה לדין מי שישלול את זכותה להתקיים
גרמניה צילום: Pixabay

גרמניה קבעה כי שלילת זכות הקיום של ישראל היא עבירה פלילית. עם זאת, עורכי דין חוקתיים הביעו חששות מראש לגבי ההצעה, בטענה שהיא מאיימת על חופש הביטוי.

הצעת החוק קובעת כי אנשים המכחישים בפומבי או בכינוס את זכות קיומה של מדינת ישראל או קוראים לחיסולה, דינם מאסר של עד חמש שנים או קנס. עם זאת, עבירה זו תיחשב לעבירה רק אם היא מתרחשת באופן שעלול "לקדם את הנכונות לבצע מעשי אלימות אנטישמיים או צעדים שרירותיים".

שר המשפטים של מדינת הסה, כריסטיאן היינץ, הדגיש במהלך הישיבה כי הצעת החוק אינה מכוונת נגד חופש הביטוי או נגד ביקורת על ממשלת ישראל. התיקון המוצע "נדרש מבחינה חוקית וגם הכרחי מבחינה פוליטית".

 היינץ הצהיר: "מהיום הזה ואילך, נשלח אות חשוב לכל היהודים בארצנו. אנו רוצים ונמשיך להגן על החיים היהודיים בגרמניה בצורה הטובה יותר".

המשטרה רשמה עלייה של חמישה אחוזים בפשעי שנאה שסווגו כאנטישמיים בשנה שעברה, והגיעה ל-6,548 עבירות. "סכסוכים בינלאומיים מעוררים רגשות גם בגרמניה", אמר הולגר מונק , נשיא משטרת הפלילים הפדרלית, בעת הציג את הנתונים על פשעים ממניעים פוליטיים. הוא ציין שכמעט מחצית מ-2,025 פשעי השנאה האנטישמיים שתועדו היו קשורים לסכסוך במזרח התיכון.

אנטישמיות גרמניה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}