אפל בתביעת ענק על OpenAI: "גנבה סודות מסחריים"
לפי פייננשל טיימס, Apple טוענת כי עובדים לשעבר העבירו מידע חסוי על טכנולוגיות ומוצרים עתידיים. OpenAI מכחישה את הטענות
- קובי ברקת
- כ"ו תמוז התשפ"ו
אפל הגישה תביעה נגד OpenAI ושניים מעובדיה בבית משפט פדרלי בקליפורניה, בטענה לגניבת מידע חסוי וסודות מסחריים. כך דווח בפייננשל טיימס.
לפי הדיווח שפורסם במעריב,, Apple טוענת כי OpenAI השתמשה בעובדים לשעבר ובהווה של החברה כדי להשיג מידע פנימי הנוגע לעיצובי חומרה, תהליכי פיתוח וטכנולוגיות שטרם הושקו.
בתביעה נטען כי המידע נועד לסייע ל-OpenAI בהיערכות לפיתוח והשקה של מכשירי AI עצמאיים, שעשויים להתחרות בעתיד במוצרי Apple.
ב-Apple מסרו כי בידיהם ראיות משמעותיות לכך שמידע סודי וחסוי נלקח שלא כדין. החברה הדגישה כי תמשיך להגן על עבודת הפיתוח והחדשנות של עובדיה.
OpenAI הכחישה את הטענות. דובר מטעם החברה מסר כי אין לה עניין בסודות מסחריים של חברות אחרות, וכי היא מתמקדת בבניית טכנולוגיה חדשנית עבור משתמשים ברחבי העולם.
אחד הנתבעים הוא טאנג טאן, מנהל החומרה הראשי של OpenAI, שעבד ב-Apple במשך 24 שנים ושימש בין היתר כסגן נשיא לעיצוב מוצר עבור iPhone ו-Apple Watch. לפי התביעה, לפני עזיבתו העביר לכאורה מידע חסוי על ספקים ועל תהליכי פיתוח של החברה.
נתבע נוסף הוא צ'אנג ליו, מהנדס חשמל לשעבר ב-Apple, שלפי התביעה עבד על תוכניות פיתוח רגישות לפני שהצטרף ל-OpenAI. Apple טוענת כי לאחר עזיבתו הוא המשיך לגשת למערכות פנימיות ולקבצים חסויים.
במסגרת התביעה מבקשת Apple מבית המשפט להורות ל-OpenAI ולעובדים הנתבעים לשמור ראיות, להשיב כל מידע חסוי שנמצא ברשותם, ולפסוק פיצויים או תמלוגים במקרה שיוכח שימוש בסודות מסחריים שנלקחו שלא כדין.
הפרשה מסמנת החרפה ביחסים בין Apple ל-OpenAI, לאחר תקופה שבה השתיים שיתפו פעולה בתחום הבינה המלאכותית. כעת, לפי הדיווח, היחסים בין החברות עוברים מזירת שיתוף פעולה לזירה משפטית ותחרותית.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות