סגירת מעגל: ברית לנכד של ח"כ לימור סון הר-מלך באנדרטה לזכר בעלה הי"ד
טקס הברית לבנה הבכור של בתה של ח"כ לימור סון הר מלך, נערך באנדרטה לזכר סבו שולי הר מלך הי"ד, שנרצח בפיגוע טרור
- שמעון בן עזרא
- כ"ח תמוז התשפ"ו
הפיגוע התרחש לפני כ-23 שנים, אז נרצח שולי הר-מלך ורעייתו לימור, שהייתה אז בהיריון, נפצעה קשה. "אני עושה את המסלול הזה היום לברית ואני חושבת לעצמי את המסלול הזה שעשיתי לפני 23 שנה, כשפה חיכו לנו מחבלים מרצחים", סיפרה ח"כ סון הר-מלך בריאיון לערוץ 14. היא ציינה כי שלוש שעות לאחר הפיגוע היא ילדה את בתה שרה, שהייתה פגית בחודש השישי, בניתוח קיסרי דחוף.
חברת הכנסת קישרה בין האירוע המשפחתי לפעילותה בכנסת בנושא חוק עונש מוות למחבלים. היא ציטטה את דברי השר בן גביר בוועדות הכנסת: "אם המחבלים היו יודעים שמתוך הרכב החבוט הזה תצא זאת שתוביל את חוק עונש מוות למחבלים, אולי הם היו חושבים פעמיים". היא הוסיפה כי כעת היא רואה בשטח רועי צאן יהודים במקום שבו בעבר "שועלים היו מהלכים בו".
בסיום דבריה הודתה ח"כ סון הר מלך על היכולת לחזור לנקודה שבה נפצעה קשה ולקיים בה שמחה משפחתית. "להגיע ללידה של שרה כשדם של שולי עוד על הבגדים שלי, ועכשיו לראות את דם הברית הזאת שאנחנו כורתים פה עם ארץ ישראל, אלו רגעים שאין מספיק מילים להכיל אותם", סיכמה. הטקס הסתיים בתודות על ה"ישועה והגאולה" שחשה המשפחה בשטח.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות