ביסמוט תוקף את הרמטכ”ל: “קשה לראות בעיתוי המכתב צירוף מקרים”
יו”ר ועדת החוץ והביטחון מותח ביקורת חריפה על צה”ל לאחר פרסום מכתב הרמטכ”ל נגד הוראת השעה להקפאת הליכים פליליים ללומדי תורה. לדבריו, לצבא היו שבועות ארוכים להעיר על הנוסח, אך ההתנגדות הועלתה רק לאחר סיום הדיונים וההצבעות בוועדה
- אברהם פריינד
- כ"ח תמוז התשפ"ו
- 12 תגובות
יו”ר ועדת החוץ והביטחון, ח”כ בועז ביסמוט, יוצא במתקפה נגד הרמטכ”ל בעקבות מכתבו בעניין הוראת השעה להקפאת הליכים פליליים נגד לומדי תורה.
לדברי ביסמוט, מכתבו של הרמטכ”ל נשלח לשר הביטחון ולראש הממשלה רק אמש, לאחר שהוועדה כבר השלימה את דיוניה ואישרה את הצעת החוק. זאת, למרות שנוסח הוראת השעה היה בידי צה”ל במשך כשלושה שבועות, ונציגי הצבא השתתפו לאורך כל הדיונים שנערכו בנושא.
ביסמוט הדגיש כי הנוסח הסופי גובש בתיאום מלא עם נציגי משרד הביטחון ואף כלל שינויים שבוצעו לבקשתם. לדבריו, הוועדה נענתה באופן חריג לבקשת משרד הביטחון להגיש שתי הסתייגויות לאחר המועד הקבוע, ושתיהן התקבלו והוטמעו בנוסח הסופי.
לדבריו, העיתוי שבו נשלח המכתב מעורר תהיות. “נשאלת השאלה מדוע המכתב נשלח רק לאחר סיום הדיונים וההצבעה, ופורסם דווקא ביום שבו החוק צפוי לעלות למליאת הכנסת”, אמר. “אם המטרה הייתה לתקן את הנוסח, לצה”ל היה די זמן לעשות זאת במהלך השבועות האחרונים”.
עוד טען יו”ר הוועדה כי במהלך הדיונים לא הצליחו נציגי צה”ל להציג מקרה אחד שבו מעצר של לומד תורה הוביל בסופו של דבר לגיוס בפועל, וטען כי הדבר מחזק את הצורך בהוראת השעה שאושרה בוועדה.בלימ


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות