הקבינט הסתיר מארה"ב: אושר תקציב של 1.3 מיליארד שקל ליישובים חדשים ביו"ש
ההחלטה אושרה כבר לפני כחודש אך נשמרה בחשאי, כדי שלא להביך את הממשל האמריקני. כעת הותר לפרסום כי הקבינט אישר תקציב של 1.3 מיליארד שקל להקמת עשרות יישובים חדשים ביהודה ושומרון
- אוריאל פיליפ
- כ"ט תמוז התשפ"ו
הקבינט אישר לפני כחודש תקציב של כ-1.3 מיליארד שקל להקמת יישובים חדשים ביהודה ושומרון, אך ההחלטה נשמרה בחשאי עד לפרסומה, זאת כדי שלא להביך את האמריקנים.
התקציב אושר במסגרת הצעתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק. הכספים מיועדים להקמת שכונות חלוץ בעשרות יישובים חדשים שאושרו בהחלטות הקבינט בתקופת הממשלה הנוכחית, וכן לפיתוח תשתיות שיאפשרו את תחילת האכלוס במקביל להמשך עבודות הפיתוח הקבועות.
ההחלטה גובשה על ידי משרד ראש הממשלה ותבוצע באמצעות משרד ההתיישבות והמשימות הלאומיות ומשרד הבינוי והשיכון. היא מצטרפת להחלטות נוספות שאושרו בחודשים האחרונים בנוגע לתקצוב תכנון, כבישים ומרכיבי ביטחון עבור היישובים החדשים.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר כי המהלך נועד לוודא שההחלטות על הסדרת והקמת היישובים "לא יישארו על הנייר אלא יקרמו עור וגידים ויעלו לשטח". לדבריו, הממשלה ממשיכה להעביר תקציבים עבור כבישים, תשתיות, מבנים וקרוואנים.
שר הבינוי והשיכון חיים כץ אמר כי לאחר ההחלטה על הקמת היישובים הגיע שלב הביצוע. לדבריו, התקציב יאפשר להתחיל בפיתוח, להקים שכונות חלוץ ולהניח את התשתיות הנדרשות לקראת עליית משפחות לקרקע.
"נפעל להסרת חסמים ולהאצת העבודות, כדי שהיישובים החדשים יהפכו במהירות מתוכניות למציאות", אמר כץ.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות