× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
א' אב התשפ"ו
15.07.2026
הרשימה נחשפה

איראן סימנה את עמית סגל: זה העונש למי שיצור איתו קשר

משרד המודיעין האיראני פרסם רשימת אישים וכלי תקשורת שהקשר עמם עלול להוביל לעונשי מאסר כבדים. ברשימה מופיעים גם העיתונאי עמית סגל והפעיל יוסף חדאד, לצד אנשי אופוזיציה איראנים וכלי תקשורת המזוהים עם המשטר כ"עוינים”

איראן סימנה את עמית סגל: זה העונש למי שיצור איתו קשר
עמית סגל לצד הרשימה שפרסם המודיעין האיראני צילום: חיים גולדברג, פלאש 90 / עיבוד AI

משרד המודיעין האיראני הכניס את העיתונאי עמית סגל לרשימה רשמית של אנשי תקשורת וגורמים המוגדרים בידי המשטר כ"עוינים". לפי המסמך, שיתוף פעולה עם המופיעים ברשימה, ובכלל זה העברת מידע, תמונות או סרטונים, עלול להוביל להעמדה לדין ולעונשי מאסר כבדים.

"מסתבר שהמודיעין האיראני הכניס אותי לרשימת האנשים שיצירת קשר איתם עשויה להוביל למאסר של שנים רבות", כתב סגל. "ברשימה שפרסם משרד המודיעין הופיעו שמותיהם של שורת כלי תקשורת ועיתונאים 'עוינים', כולל יוסף חדאד".

הרשימה צורפה למסמך העוסק ביישום סעיף 4 בחוק האיראני להחמרת הענישה על ריגול ושיתוף פעולה עם ישראל ועם מדינות המוגדרות עוינות לביטחון ולאינטרסים הלאומיים של איראן. המסמך פורסם בעיתון הרשמי של איראן ביום 12 ביולי 2026. ההנחיה עצמה הועברה ממשרד המודיעין לתובע הכללי של איראן כבר ביום 13 ביוני.

בצילום הרשימה מופיע סגל לצד העיתונאי והפרשן יוסי מלמן. בהמשך מופיעים גם בנו של השאה האחרון רזא פהלווי, כלת פרס נובל לשלום שירין עבאדי, הפעילה האיראנית מסיח עלינז'אד, הכדורגלן לשעבר עלי כרימי ושורה של מתנגדי משטר החיים מחוץ לאיראן.

עמית סגלהמסמך בפרסיתצילום: עמית סגל

המסמך מחלק את הגורמים שהוגדרו עוינים לכמה קטגוריות, ובהן רשתות תקשורת, אנשי תקשורת וחשבונות ברשתות החברתיות. לפי ההנחיות, האיסור אינו מוגבל להעברת חומר צבאי או מידע מסווג. הוא עשוי לחול גם על שיתוף פעולה פוליטי, תרבותי, תקשורתי או תעמולתי, וכן על יצירת תוכן והעברתו לגורמים המופיעים ברשימה.

עוד נקבע כי שליחת מידע, תצלומים או סרטונים לרשתות תקשורת ולאנשי תקשורת שהוגדרו עוינים עלולה להיחשב עבירה נגד ביטחון המדינה. המסמך מפנה לעונשי מאסר בדרגות שונות, בהתאם לחומרת המעשה ולנסיבות, וכן לאפשרות של הרחקה קבועה ממשרות ציבוריות וממשלתיות.

במשרד המודיעין האיראני הסבירו כי ההחלטה לכלול אדם או גוף ברשימה מבוססת, בין היתר, על קשר ישיר או עקיף עם ישראל, קשר עם ארגוני אופוזיציה, עידוד מחאה או פעילות שהמשטר רואה בה פגיעה בסדר הציבורי ובביטחון המדינה.

הרשויות באיראן הבהירו כי האיסור אינו חל רק על החשבונות וכתובות האינטרנט המופיעים במסמך. גם חשבונות חלופיים או עמודים חדשים שיופעלו בעתיד בידי אותם אישים וגופים ייחשבו לחלק מהרשימה. משרד המודיעין הודיע כי השמות ייבחנו ויעודכנו מעת לעת.

הכללתו של סגל ברשימה ממחישה את ההגדרה הרחבה שבה משתמש המשטר האיראני למונח "שיתוף פעולה עם ישראל". על פי המסמך, גם העברת חומר עיתונאי לאדם שהוגדר בידי טהרן כעוין עשויה להפוך לעבירה ביטחונית ולחשוף אזרח איראני לשנות מאסר.

עמית סגל איראן יוסף חדאד
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}