דן אילוז מודיע רשמית: "אני עוזב את הליכוד, זו מפלגה שנחטפה"
חבר הכנסת הודיע כי לא יתמודד בפריימריז של המפלגה ומתח עליה ביקורת חסרת תקדים | אילוז תקף את השותפות עם החרדים: "אין הבדל היום בין הליכוד לגולדקנופף"
הטלטלה הפנימית בשורות מפלגת השלטון נמשכת: חבר הכנסת דן אילוז הודיע הערב (רביעי) באופן רשמי על פרישתו מהליכוד ועל כך שלא יתמודד בפריימריז הקרובים, וזאת לאחר קדנציה אחת בלבד בכנסת.
פרישתו של אילוז, מגיעה על רקע התנגדותו לחוקי הגיוס, מתרחשת פחות משבועיים לאחר הודעתו הדומה של ח"כ יולי אדלשטיין כי לא יתמודד עוד במסגרת הליכוד, צעד שמחריף משמעותית את המשבר במפלגה לקראת הבחירות.
בנימין נתניהוצילום: Flash90בהודעת הפרישה שלו לא חסך אילוז בביקורת כלפי חבריו לסיעה וראש הממשלה העומד בראשה, והצהיר כי אינו "יכול לקרוא לציבור להצביע למפלגה שהוא עצמו לא מסוגל להצביע לה יותר", והאשים: "זו מפלגה שנחטפה, האמת היא שמיד אחרי 7 באוקטובר, היה ברור לכולם שנתניהו צריך לסיים את תפקידו אחרי הקדנציה הזאת".
"במקום לעמוד מול הציבור ולבקש סליחה, הליכוד עושה הכול כדי להתחמק מאחריות. אנחנו מורידים את המילה 'טבח' מהחוק ומונעים הקמת ועדת חקירה. זהות יהודית זה קודם כל לקחת אחריות".
דרעי, גולדקנופףצילום: Yonatan Sindel/Flash90לצד זאת, אילוז תקף בחריפות את סוגיית הגיוס אותה כינה "חרפה": "בזמן שצה"ל מזהיר מקריסה תחת הנטל וחבריי המילואימניקים מקריבים את המשפחה ואת חווית האבהות שלהם, הליכוד בחר בכניעה מתמשכת למפלגות החרדיות וקידם קומבינות כדי למסד השתמטות. אין שום הבדל היום בין הצבעה לליכוד, לש״ס או לגולדקנופף".
בנוסף התייחס אילוז ליוקר המחיה, ואמר כי "אין שום יכולת להיטיב עם האזרח במפלגה שכל כולה בנויה מקבוצות אינטרסים. כשאתם הולכים לסופר היום, אתם משלמים מס ליכוד, מס ועדי עובדים ומס של הלובי החקלאי. הליכוד לא רק שלא עוצר את יוקר המחיה, הוא מחולל אותו".
בכנסתצילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסתלגבי עתידו הפוליטי, שיתף אילוז: "לפני 18 שנה עזבתי קריירה מובטחת אחרי לימודים באחת האוניברסיטאות הטובות בעולם כדי לעלות לארץ ולהתגייס לצה"ל. אמשיך לפעול למען המדינה מכל מקום שבו אהיה, ביושרה ובנחישות".
אילוז, שנבחר לכנסת בבחירות 2022, נחשב לאחד הקולות הביקורתיים בסיעה - והצביע נגד כמה מהחוקים שקידמה הקואליציה תוך כדי שהוא תוקף את חוק הגיוס לאורך כל הקדנציה.
אילוז, הצביע אתמול נגד החוק לביטול מעצרי העריקים, ובכך הצטרף לחברי הקואליציה יולי אדלשטיין, שרן השכל ומשה סולומון. עם זאת, הערב הוא בחר להצביע בעד החוק שמטרתו להחליש את היועץ המשפטי לממשלה.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות