× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ח' אב התשפ"ו
22.07.2026
בתמיכה ישראלית

אימון ההקמה של הכוח הרב-לאומי לעזה יתקיים במרוקו

הממלכה המרוקנית, שהצטרפה לאחרונה למיזם, תאמן את אלפי החיילים המיועדים לפעול ברצועה | משלחת מהמפקדה האמריקנית בקריית גת כבר הגיעה לרבאט | ארבע מדינות אישרו השתתפות

אימון ההקמה של הכוח הרב-לאומי לעזה יתקיים במרוקו
חיילי צבא מרוקו צילום: צילום מסך

אימון ההקמה הראשון של הכוח הרב לאומי שצפוי לפעול ברצועת עזה יתקיים בשבועות הקרובים במרוקו - כך פורסם הערב (שלישי) בכאן חדשות. זאת, במסגרת תוכנית השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. 

מרוקו הצטרפה לכוח רק בשבוע שעבר, אך כעת מתברר שלמרוקנים, בתמיכה של גורמי הביטחון בישראל, יהיה חלק משמעותי מאוד בתוכניות העתידיות לרצועה, שכן הם יהיו אחראים לאימון אלפי החיילים שיפעלו בה. 

בימים האחרונים הגיעו לבירה רבאט נציגים מהמפקדה האמריקנית בקריית גת, והם מתכננים את אימון ההקמה הראשון יחד עם נציגים מצבא מרוקו. בין היתר מתוכננים אימוני ירי, כושר גופני והכשרות נוספות. 

גורמים במועצת השלום אמרו הערב לכאן חדשות כי מרוקו נערכת לשליחת כ-500 חיילים לעזה. עד כה הסכימו ארבע מדינות לשלוח את חייליהן לרצועה: מרוקו, קוסובו, קזחסטן ואלבניה. אינדונזיה, שהצהירה בעבר שתשלח כ-800 חיילים לרצועה, טרם הצטרפה לכוח הרב-לאומי ואפילו לא הגישה בקשה להגיע למפקדה בקריית גת.

החיילים יפעלו תחילו בשטח שבשליטה ישראלית, ויאבטחו את העיר "רפיח החדשה", שאמורה להיבנות על ידי איחוד האמירויות ולהיות מוגדרת "נקייה מחמאס". 

למרות ההתקדמות הטכנית, אין עדיין תאריך יעד לכניסת החיילים הזרים לעזה. הצפי, לכל המוקד, הוא תחילת השנה הבאה.

מרוקו רצועת עזה דונלד טראמפ מועצת השלום
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}