כך התרחש הפיגוע הרצחני בחוות גלעד - והתיעוד הדרמטי מחטיפת הנשק
תיעוד חדש חושף את הרגעים שקדמו לפיגוע הקטלני שבו נרצח בניהו מלט הי"ד - ואת רגע חטיפת הנשק והירי הקטלני לעבר המטיילים | בצה"ל מתגברים את הכוחות ביהודה ושומרון ונערכים לאפשרות של הסלמה נוספת
במערכת הביטחון ממשיכים לתחקר את פיגוע הירי הקשה שאירע הבוקר (שישי) סמוך לחוות גלעד שבשומרון, שבו נרצח חבר כיתת הכוננות של היישוב, בניהו מלט הי"ד, כבן 30, נשוי ואב לילדים. שני ישראלים נוספים נפצעו בפיגוע, אחד מהם במצב אנוש והשני במצב קשה. במקביל, צה"ל החל בתגבור משמעותי של הכוחות ביהודה ושומרון, על רקע החשש מהסלמה נוספת באזור.
מתחקיר ראשוני עולה כי קבוצת מטיילים ישראלים, ובה על פי גורמי ביטחון כ-30 בני אדם, בהם גם ילדים, יצאה לטיול באזור חוות גלעד. במהלך הטיול נכנסו חלק מהמטיילים לפאתי הכפר הפלסטיני תל, סמוך לשכם. כאשר התקרבו לאזור המסגד בכפר, התפתח עימות עם עשרות פלסטינים שהגיעו למקום והחלו להתעמת עם הקבוצה.
בעקבות הדיווחים הוקפצו לזירה חברי כיתת הכוננות של חוות גלעד, ובהם בניהו מלט הי"ד, לצד כוחות צה"ל ובהם מפקד הפלוגה הגזרתי, שניסו להרחיק את המתפרעים ולהגן על המטיילים.
במקביל, בגלצ פורסם תיעוד חדש מהרגעים הראשונים של האירוע. בתיעוד נראית קבוצת המטיילים הישראלית עומדת בשולי הכפר, כאשר עשרות פלסטינים מתקדמים לעברה. עוד נראים רבש"ץ חוות גלעד ומפקד הפלוגה הגזרתי כשהם מנסים להרחיק את הפלסטינים ולמנוע את החרפת העימות.
לפי המידע שנאסף עד כה, בשלב מסוים הצליחו מספר מחבלים להתקרב אל אחד מאנשי כיתת הכוננות. במהלך המאבק נחטף נשקו האישי, ואחד המחבלים פתח בירי באמצעותו לעבר המטיילים ואנשי הביטחון.
בניהו מלט הי"ד, שהגיע לסייע בחילוץ המטיילים ובהגנה על הכוח, נפגע מהירי ונרצח במקום. בנוסף נפצעו שלושה ישראלים. אחד מהם פונה במסוק לבית החולים איכילוב כשהוא במצב אנוש, ופצוע נוסף במצב קשה. מצבו של פצוע נוסף הוגדר קל יותר.
כוחות צה"ל שפעלו בזירה השיבו באש, חיסלו את המחבל שביצע את הירי והשיבו לידיהם את הנשק שנחטף. במקביל דווח ממשרד הבריאות הפלסטיני על ארבעה הרוגים פלסטינים וארבעה פצועים נוספים, מהם שלושה במצב קשה.
זירת הפיגוע בחוות גלעדצילום: דוברות מד"אבעקבות הפיגוע קיים צה"ל הערכת מצב והחליט על תגבור משמעותי של הכוחות בגזרת יהודה ושומרון. חמש פלוגות נוספות הוקפצו למרחב, וכעת מחזיק צה"ל דרך קבע 24 גדודים בגזרה, לאחר שבשבועיים האחרונים כבר נוספו שני גדודים נוספים בעקבות ההערכה כי קיימת אפשרות להסלמה בזירת המרכז.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי יקיים דיון ביטחוני מיוחד עם שר הביטחון והרמטכ"ל לבחינת דרכי התגובה. "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם ולא נאפשר לטרור ביהודה ושומרון להרים את ראשו", אמר.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות