× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ב אב התשפ"ו
26.07.2026
"היסטוריה כואבת"

שגריר גרמניה החדש בישראל הגיב למינוי שלו: "אוי ואבוי"

אלכסנדר גראף למבסדורף נכנס לתפקידו כשגריר גרמניה בישראל. השגריר כיהן כשגריר במוסקבה. הוא הדגיש את שיתוף הפעולה ההדוק בין גרמניה וישראל ותומך בפתרון שתי המדינות

שגריר גרמניה החדש בישראל הגיב למינוי שלו: "אוי ואבוי"
שגריר גרמניה אלכסנדר גראף למבסדורף צילום: באדיבות המצלם

שגריר גרמניה החדש בישראל, אלכסנדר גראף למבסדורף, הציג את עצמו בסרטון באינסטגרם לאחר שנכנס לתפקידו. "אני אלכסנדר גראף למבסדורף. אני שגריר גרמניה בישראל. ואני מצפה לעבוד כאן בתל אביב", אמר בכתבה של שאלות ותשובות בסרטון באנגלית.

השגריר הגרמני החדש מתאקלם בישראל צילום: באדיבות המצלם

כשנשאל מה הייתה מחשבתו הראשונה כשנודע לו שהוא יהיה השגריר החדש בישראל, אמר גראף בן ה-59: "המחשבה הראשונה שלי לא הייתה באמת מחשבה. זו הייתה יותר 'אוי ואבוי', כי בדיוק באתי ממוסקבה, והדברים שם מספיק קשים. המזרח התיכון מאתגר, ישראל מאתגרת. אז המחשבה הראשונה שלי הייתה: איך אני אספר לאשתי?".

השגריר החדש תיאר את הרושם ראשוני מישראל כך: "חם, ידידותי, מאתגר". הוא ביקר בישראל מספר פעמים בעבר, אך תמיד רק לזמן קצר מאוד. לכן, זו הייתה הפעם הראשונה שלו בישראל לתקופה ארוכה, ועדיין היה לו הרבה מה ללמוד. הוא מצפה במיוחד "לפגוש אנשים נחמדים ומעניינים רבים בשנים הקרובות", לפתח עוד יותר את היחסים הדו-צדדיים, ו"בתקווה לתרום להתפתחויות חיוביות באזור".

כשנשאל מה המסר בסרטון שלו, השיב למבסדורף: "המסר שלי הוא: לגרמניה ולישראל יש מערכת יחסים נפלאה ויוצאת דופן. היא מבוססת על היסטוריה כואבת מאוד, אבל היום היא נמצאת בשלב שבו אנו משתפים פעולה ברמה חסרת תקדים לחלוטין. המשימה שלי היא באמת להרחיב עוד יותר את שיתוף הפעולה הזה".

השגריר החדש חשף גם כמה פרטים אישיים בסטורי שלו באינסטגרם. הוא אוהד קבוצת הכדורגל של קלן. הוא שותה את הקפה שלו עם חלב וללא סוכר. הוא הביא עמו לישראל שלושה כיסויי ראש: כיפה, כובע מצחייה וכובע אלגנטי.

למבסדורף שימש בעבר כשגריר גרמניה במוסקבה במשך שלוש שנים. כשנשאל למה יתגעגע יותר מכל, ענה: "כנראה מוקדם מדי לומר. אבל דבר אחד שאני אוהב ברוסיה הוא ימי החורף הצלולים והקרים עם שמיים כחולים, שלג בכל מקום ומינוס 20 מעלות צלזיוס. נאמר לי שזה לא נפוץ במיוחד בישראל".

גרמניה אנטישמיות רוסיה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}