המרוץ לסנאט במישיגן שממחיש את השסע על ישראל
בשבוע הבא יתקיימו פריימריז דרמטיים לסנאט במדינת מישיגן, התנגשות ישירה בין שתי תפיסות עולם קוטביות בנוגע לישראל. המרוץ הזה הפך לסמל המאבק על דמותה ועתידה של המפלגה
- יענקי פרבר
- י"ג אב התשפ"ו
המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית ניצבת בפני אחד המבחנים הפוליטיים הטעונים ביותר שלה בשנים האחרונות. בשבוע הבא יתקיימו פריימריז דרמטיים לסנאט במדינת מישיגן, המציגים התנגשות ישירה בין שתי תפיסות עולם קוטביות בנוגע לישראל. המרוץ הזה, הנחשב לצמוד במיוחד לפי הסקרים, הפך לסמל המאבק על דמותה ועתידה של המפלגה.
המתמודדים: בין מיינסטרים פרו-ישראלי לאגף פרוגרסיבי לוחמני
היילי סטיבנס (43): חברת בית הנבחרים מטעם מישיגן מאז 2018 ודמות מוכרת בממסד המפלגתי. סטיבנס מציגה קו מתון וממוקד נושאים פנים-אמריקאיים, לצד תמיכה איתנה וחד-משמעית בישראל. היא מגובה בידי הנהגת המפלגה ובשדולת AIPAC, מתנגדת להתנצל על קבלת תרומות מגופים פרו-ישראליים, תומכת בסיוע ביטחוני בלתי מותנה למדינה, ודוגלת בפתרון שתי המדינות לצד ביקורת על ממשלת נתניהו
בריאיון שנערך עמה הדגישה כי אינה משנה את עמדותיה לפי רוחות הפוליטיקה, ואף תיארה פעם את קשרה הרגשי לישראל באמירה כי היא "מגיעה אליי בחלומות".
ד"ר עבדול א-סייד: רופא ובן למהגרים ממצרים, שבחר למקם את ההתנגדות החריפה לישראל במרכז הבמה של הקמפיין שלו. א-סייד מאמץ את הקו האנטי-ישראלי הקיצוני יותר, הגדיר את פעולות צה"ל בעזה כ"רצח עם", טען כי ממשלת ישראל "מרושעת", ואף שלל את זכות קיומה של ישראל כמדינה יהודית.
בשיאן של אמירותיו, סיפק השוואה מעוררת סערה בין ישראל לחמאס באומרו כי מדובר בשני גופים רעים באותה מידה. מועמדותו נהנית מרוח גבית בעקבות שורה של הצלחות לאחרונות של מועמדים פרוגרסיביים ואנטי-ישראליים במדינות שונות בארה"ב.
מישיגן, המאופיינת בריכוז גבוה של תושבים מוסלמים וערבים לצד קהילות דמוקרטיות מגוונות, מספקת זירה נפיצה במיוחד. לאחר שמועמדים פרו-ישראלים ספגו שורה של מפלות צורבות בפריימריז שונים ברחבי המדינה בתקופה האחרונה, סטיבנס מנסה כעת לבלום את המגמה.
בעוד שא-סייד שואף למנף את התחזקות האגף הפרו-ישראלי-לשעבר והאנטי-ישראלי המובהק כדי לגרור את המפלגה שמאלה, סטיבנס מנסה לשמור על גחלת המיינסטרים הדמוקרטי המסורתי. תוצאות הקלפיות במישיגן צפויות להוות ברומטר קריטי שיעיד האם הזרם הביקורתי והקיצוני כלפי ישראל הפך לרוב מבוסס בשורות המפלגה הדמוקרטית, או שמא הבייס המרכזי עדיין שומר על נאמנותו לברית הוותיקה עם ישראל.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות