סערה באספהאן: עימותים מחוץ לבית הכלא בעקבות הוצאות להורג | תיעודים
מתיחות שיא באספהאן: המונים התאספו מחוץ לבית הכלא במחאה על הוצאות להורג של מפגינים, ובמקום פרצו עימותים קשים עם כוחות הביטחון. לפי גורמי אופוזיציה איראניים, אישה נורתה למוות במהלך פיזור המחאה, והמהומות התפשטו לרחובות ולסמטאות הסמוכים
- חני לוין
- י"ד אב התשפ"ו
גורמי אופוזיציה איראניים דיווחו היום (שלישי) על מתיחות שיא ועימותים קשים שהתפתחו אמש מחוץ לבית הכלא בעיר אספהאן.
על פי הדיווחים, המונים הגיעו למתחם במחאה על הוצאתם להורג של מפגינים שנכלאו על ידי השלטונות, ובמקום התפתחו מהומות לאחר שאישה שהייתה במקום נורתה למוות במהלך ניסיונות הפיזור של הכוחות.
בתיעודים שהופצו ברשתות החברתיות נראה הכאוס והחרדה ברחובות הסמוכים למתחם, כאשר באחד הסרטונים נראים כוחות ביטחון וסיירות רכובות על אופנועים הנוסעים במהירות גבוהה ברחובות החשוכים תוך השמעת צפירות ליצירת הרתעה. בסרטונים נוספים נראים עשרות צעירים ואזרחים מתקבצים בצדי הדרכים, חלקם רכובים על אופנועים בעצמם, כשהם קוראים קריאות מחאה ברקע המולה רבה.
העימותים גלשו גם לסמטאות הסמוכות, שם תועדו אזרחים בורחים ורצים במורד הרחובות בזמן כניסת כוחות המשטר. באחד התיעודים, שצולם בשעות השחר המוקדמות, נראית התקהלות צפופה של אזרחים מתחת לתאורת הרחוב כשהם מוחים בקול רם.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות