× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט"ו אב התשפ"ו
29.07.2026
"הכול שטויות בחיים"

"שנים לא דיברתי עם הקב"ה": הרגע שטלטל את היזם החילוני וגרם לו להתפלל

היזם הישראלי ערן אפרת שיתף ברשת X פוסט מרגש לאחר מפגש מטלטל עם ילד בן 3.5 החולה בסרטן קשה. בעקבות המפגש החליט להניח תפילין ולהתפלל לרפואתו, תוך שהוא משתף במסר כואב על החשיבות של בריאות ועל הפרופורציות בחיים

"שנים לא דיברתי עם הקב"ה": הרגע שטלטל את היזם החילוני וגרם לו להתפלל
אפרת מניח תפילין לרפואת הילד צילום: מתוך חשבון הX של ערן

היזם הישראלי ערן אפרת, המתגורר בהולנד, שיתף ברשת X פוסט מרגש בעקבות מפגש מטלטל שעבר במהלך ביקור במחלקת ילדים בבית חולים בהולנד. "פעם שלישית שאני מניח תפילין בשנה האחרונה. אירוע מופרע אפילו בשבילי", כתב אפרת.

לדבריו, במהלך הביקור הגיע יחד עם איתן, ופגש ילד קטן בן שלוש וחצי בלבד, המתמודד עם מחלת סרטן קשה. הילד הגיע להולנד לצורך טיפולים מיוחדים, והוריו תיארו את מצבו כ"פצצה מתקתקת", מצב רפואי שעלול להשתנות בכל רגע.

בעקבות המפגש, החליט אפרת להניח תפילין ולהתפלל לרפואתו של הילד שי בן נופר מיטל.

"שנים רבות לא דיברתי עם הקב"ה, אבל אולי הוא ישמע", כתב בכנות.

אפרת סיפר כי יצא מהמפגש כשהוא נסער מאוד וכתב: "יצאתי שבור לגמרי והתקשרתי למאור, איש שראה הכל ויודע להגיד לי את המילים הנכונות"

"הצינורות, המראה, הילדים הגמורים, זה מכניס שוב לפרופורציות שהכול שטויות בחיים. כל המרדף אחרי הישגים. רק הבריאות חשובה", כתב.

הוא אף המליץ למי שמרגיש צורך בתזכורת על הדברים החשובים באמת, לבקר במחלקת הילדים בבית החולים שניידר, אך הזהיר כי מדובר בחוויה מטלטלת הדורשת כוחות נפש רבים.

"אם אתם צריכים תזכורת קצרה, תעשו עם מאור סיבוב במחלקת הילדים בשניידר, אבל תכינו הרבה תעצומות נפש והמון דמעות. רק בריאות", סיכם.

את הפוסט ליוותה תמונה שצילם חברו של אפרת, שתרם את התפילין לאירוע. אפרת ציין כי מדובר באדם בעל לב גדול, וכן שיבח את תרומתו ואת חברותו.

ערן אפרת הנחת תפילין הולנד
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}