ארה"ב תקפה עשרות מטרות של משמרות המהפכה באיראן
צבא ארה"ב הודיע כי השלים גל תקיפות נרחב נגד עשרות מטרות של משמרות המהפכה באיראן, בתגובה לשיגור הטילים לעבר כוחות אמריקניים בירדן. התקיפות כוונו למרכזי פיקוד, מפעלי טילים ורחפנים ותשתיות צבאיות נוספות
- יענקי פרבר
- ט"ז אב התשפ"ו
צבא ארה"ב הודיע כי השלים הלילה (בין רביעי לחמישי) סבב תקיפות נגד איראן, ואישר כי הפציץ עשרות מטרות השייכות למשמרות המהפכה.
פיקוד מרכז של ארה"ב אישר בהצהרה כי "השלים בהצלחה גל תקיפות אינטנסיבי נגד איראן בתגובה לתקיפות הטילים אתמול נגד כוחות אמריקאים בירדן".
בהודעה נאמר: "התקיפה כוונה לעבר עשרות מטרות של משרות המהפכה באיראן - כולל מרכזי פיקוד צבאי, מפעלי רחפנים וטילים, מתקני מעקב ימיים ויבשתיים ויכולות ימיות. תקיפות אלו נועדו להפחית עוד יותר את האיומים שמציבים איראן ושלוחיה לכוחות ארה"ב, לשיט מסחרי ולמדינות המפרץ השכנות".
התקיפות הגיעו לאחר שכוחות משמרות המהפכה האיראניים שיגרו מספר טילים בליסטיים משטח איראן במתקפת פתע על כוחות אמריקאים המוצבים במזרח התיכון. כל הטילים האיראניים יורטו בהצלחה.
סנטקום סיכם את ההצהרה: "יותר מ-50,000 חיילים אמריקאים פרוסים כיום באזור המזרח התיכון, והם מוכנים לחלוטין, עם מיקוד ויכולת לחימה קטלנית מהרמות הגבוהות ביותר".
טרם גל התקיפות הלילי, ב"וול סטריט ג'ורנל" דווח כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוקל להגביר את עוצמת התקיפות באיראן. על פי הדיווח, מפקד צבא ארצות הברית, האדמירל בראד קופר, הציג בפני נשיא ארצות הברית אפשרות של 10 עד 14 ימי תקיפות אוויריות אינטנסיביות שמטרתן לפגוע ביכולות הטילים הנותרות של איראן.
לפי הדיווח, שר ההגנה פיט הגסת' תומך בתוכנית, בעוד טראמפ שוקל גם אפשרות של תקיפות מוגבלות יותר שיותירו פתח להמשך המגעים הדיפלומטיים.
בכיר בממשל האמריקני אמר כי טראמפ "נמצא במצב רוח של הסלמה אך עדיין שוקל את עומק התגובה הזו". קופר הציע לפעול מעבר לתקיפות האוויריות הרגילות, שלשיטתו, לא תרמו רבות על מנת להרתיע את משמרות המהפכה מלאיים על חופש השיט במצרי הורמוז ומלשגר טילים לעבר כוחות אמריקניים באזור.
אם ארצות הברית רוצה שפעולה צבאית תהיה יעילה, לדברי קופר, עליה להגביר את התקיפות האוויריות שלה תוך הפחתה משמעותית של איום הטילים של איראן, כדי לנסות לשבור את הקיפאון. גישה זו, לדעתו, תפחית את הצורך של ארצות הברית להשתמש בתחמושת הגנתית מכיוון שלאיראן תהיה פחות יכולת לתקוף.
התקיפה הלילה הגיעה אחרי שאתמול בלילה שיגרו משמרות המהפכה מטח טילים לעבר הכוחות האמריקניים בירדן. כעבור שעתיים ארה"ב וסעודיה תקפו מהאוויר מטרות של מיליציות פרו-איראניות בעיראק, וכ-20 יועצים איראניים נהרגו לפי הדיווחים.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות