× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ז אב התשפ"ו
31.07.2026
דיווח בבריטניה

ישראל וארה"ב בוחנות הטלת מצור יבשתי על איראן

מדובר באחת מכמה אפשרויות שנשקלות על ידי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו, במטרה להגביר את הלחץ הכלכלי על המשטר האיראני

ישראל וארה"ב בוחנות הטלת מצור יבשתי על איראן
נתניהו וטראמפ בבית הלבן צילום: הבית הלבן

ארצות הברית וישראל בודקות אפשרות להטיל מצור יבשתי על איראן, כך דווח הבוקר (שישי) ב"טלגרף" הבריטי. לפי הדיווח, מדובר באחת מכמה אפשרויות שנשקלות על ידי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו, במטרה להגביר את הלחץ הכלכלי על המשטר האיראני.

במסגרת התוכנית שנבחנת, ארצות הברית וישראל ינסו לשכנע את שכנותיה של איראן ואת שותפותיה האזוריות להדק או לסגור מעברי גבול, במטרה להגביל את זרימת היבוא והיצוא של המדינה.

על פי ה"טלגרף", אחת האפשרויות הנבחנות תהיה לשכנע מדינות הגובלות באיראן, כולל עיראק ופקיסטן, להדק או לסגור את מעברי הגבול, ולהגביל את זרימת היבוא והיצוא.

העיתון ציטט גורם ישראלי בכיר שאמר: "מה אם פשוט תחסמו את השטח? נניח שאיראן לא יכולה להכניס כלום ולא יכולה להוציא כלום".

תוכנית כזו תתמודד עם אתגרים לוגיסטיים ופוליטיים משמעותיים, לאור גבולותיה של איראן עם עיראק, טורקיה, פקיסטן, אפגניסטן, טורקמניסטן, ארמניה ואזרבייג'ן.

שון מקפרלנד, לוטננט-גנרל אמריקני בדימוס, אמר כי "מצור יבשתי יהיה כמעט בלתי אפשרי", אך הוסיף כי שלילת יכולתה של איראן לסחור תבודד אותה כלכלית. עם זאת, הוא הדגיש כי גישה כלכלית כזו תצטרך לכלול גם מרכיבים צבאיים. לדבריו, העובדה שאיראן חולקת גבול יבשתי עם מדינות רבות, ובהן עיראק שמזוהה עם איראן, תקשה מאוד למנוע לחלוטין הזרמת סיוע למדינה.

איראן ארצות הברית (ארה"ב) עיראק פקיסטן דונלד טראמפ
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}