× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ' אב התשפ"ו
03.08.2026
מייל מפתיע

"יצירתיים ולא קונבנציונליים": צבא ארה"ב מבקש מחייליו רעיונות להעניש את איראן

הבקשה נחשפה בזמן שממשל טראמפ שוקל להעצים את התקיפות או להסתפק בניצחון סמלי, זאת למרות הערכות מודיעין כי ההפצצות אינן צפויות לשנות את עמדת המשא ומתן של טהרן או להשמיד את מתקניה הגרעיניים הממוקמים בעומק האדמה

"יצירתיים ולא קונבנציונליים": צבא ארה"ב מבקש מחייליו רעיונות להעניש את איראן
מפקדה צבאית - אילוסטרציה צילום: נעשה בעזרת AI

בפיקוד המרכז של צבא ארצות הברית (CENTCOM) יזמו לאחרונה פנייה חריגה באימייל לצוות האנליסטים והקצינים שלו, ודרשו רעיונות חדשים ללחץ על איראן. לפי גורמים המעורים בפרסום ששוחחו עם ה-CNN, הפנייה מעידה על האפשרויות המוגבלות והלא פשוטות העומדות בפני הנשיא דונלד טראמפ כדי לכפות על טהרן עסקה בתנאיו.

קפטן טימותי הוקינס, דובר CENTCOM, מסר בתגובה כי הפיקוד פועל מזה זמן רב בדרכים חדשניות וכי האדמירל קופר פונה לחברי הצוות ללא תלות בדרגתם כדי להשיג את הביצועים המבצעיים הגבוהים ביותר.

בינתיים, ארה"ב כתשה את איראן מזה שבועות בתקיפות אוויריות במטרה לפגוע ביכולתה לאיים על חופש השיט במצר הורמוז ולהביא אותה לשולחן המשא ומתן, אך ללא סימן להסכם. הנשיא שקל לאחרונה להשיק גל תקיפות חדש, אך חזר בו בסוף השבוע בעקבות התערבות של מנהיגים אזוריים, ובראשם יורש העצר של סעודיה, שקראו לו להרגיע את הרוחות.

הצבא האמריקאי נערך לאפשרות של תקיפות על אתרים גרעיניים כמו הר המכוש, אך מקורות ציינו כי טילים לבדם לא יצליחו להרוס מתקנים הממוקמים עמוק מתחת לאדמה. השמדתם תחייב כוחות קרקעיים – סיכון עצום שטראמפ אינו מעוניין לקחת, בין היתר על רקע מותם של 18 אנשי צבא אמריקאים בלחימה עד כה ושאלות סביב שקיפות הממשל. חלופה נוספת שנשקלת היא תקיפה "דמוית זיקוקים" שתספק ניצחון סמלי שיאפשר לטראמפ לסיים את המלחמה מבלי לפרק לחלוטין את תוכנית הגרעין האיראנית.

גופי מודיעין כמו ה-CIA וסוכנות הביון של ההגנה העריכו לאחרונה כי ההפצצות הנוכחיות לא ישנו את עמדת טהרן. יושב ראש המטות המשולבים, הגנרל דן קיין, הודה בפני המחוקקים בחודש שעבר כי "לעוצמה האווירית יש מגבלות", והזהיר גם מפני הידלדלות במלאי מיירטי ההגנה האווירית ומהסיכון לנפגעים אזרחיים רבים אם יותקפו תשתיות כמו גשרים ומפעלי התפלת מים.

האפשרות להכניס כוחות קרקעיים לאי חארג או להסרת האורניום המועשר תפר התחייבות מרכזית של טראמפ לבסיס התמיכה שלו שלא לשלוח חיילים למלחמות זרות ונצחיות. חלופה נוספת היא קבלת סטטוס-קוו מסוכן של סבבי תקיפות בלתי פוסקים שיותירו את מצר הורמוז בסכנה מתמדת.

"בסופו של דבר, הנשיא ירצה עסקה, ולכן הוא מחפש דרכים להקשיח עמדות ולצאת מזה", אמר אחד המקורות. "אתה צריך מוחות יצירתיים לפעמים – במיוחד אם נגמרות לך האפשרויות הקונוונציונליות".

דונלד טראמפ ארצות הברית (ארה"ב) פיקוד מרכז איראן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}