× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"א אב התשפ"ו
04.08.2026
אבטחה מתקדמת

מוחקים את הסיסמאות? כך משתנה הדרך שבה נתחבר לחשבונות

יותר ויותר שירותים מאפשרים להתחבר באמצעות טביעת אצבע, זיהוי פנים או קוד הנעילה של המכשיר במקום סיסמה. כך פועלת טכנולוגיית מפתחות הגישה שמתחילה להפוך לסטנדרט החדש.

מוחקים את הסיסמאות? כך משתנה הדרך שבה נתחבר לחשבונות
אילוסטרציה צילום: נעשה בעזרת AI

יותר ויותר שירותים מאפשרים להתחבר באמצעות טביעת אצבע, זיהוי פנים או קוד הנעילה של המכשיר, במקום להקליד סיסמה. כך פועלת טכנולוגיית ה-Passkeys (מפתחות גישה) שמתחילה להפוך לדרך ההתחברות החדשה.

במשך עשרות שנים סיסמאות היו הדרך העיקרית להיכנס לחשבונות דואר אלקטרוני, רשתות חברתיות, אתרי קניות ושירותים מקוונים. אלא שכעת חברות טכנולוגיה רבות מקדמות שיטת התחברות חדשה בשם Passkeys, שמטרתה לצמצם את השימוש בסיסמאות ולהציע דרך פשוטה ובטוחה יותר להזדהות.

נעשה בעזרת AIאילוסטרציהצילום: נעשה בעזרת AI

בשיטה החדשה המשתמש אינו צריך לזכור סיסמה ארוכה או להקליד אותה בכל התחברות. במקום זאת, האימות מתבצע באמצעות טביעת אצבע, זיהוי פנים או קוד הנעילה של הטלפון, הטאבלט או המחשב. לאחר האימות, המכשיר מאשר את הכניסה לחשבון באופן מאובטח.

הטכנולוגיה מבוססת על תקן של ארגון FIDO Alliance בשיתוף חברות טכנולוגיה גדולות. כיום ניתן למצוא תמיכה ב-Passkeys בשירותים של אפל, גוגל, מיקרוסופט, אמזון, פייפאל, GitHub וחברות נוספות, כאשר הרשימה ממשיכה להתרחב.

אחד היתרונות המרכזיים של השיטה הוא ההגנה מפני מתקפות פישינג. גם אם משתמש ייכנס בטעות לאתר מתחזה, מפתח הגישה לא יעבוד בו, משום שהוא מקושר לאתר המקורי בלבד. בנוסף, אין סיסמה שניתן לגנוב ממאגר מידע שנפרץ.

עיבוד AIמכשירי סמסונגצילום: עיבוד AI

עם זאת, המעבר עדיין נמצא בעיצומו. לא כל האתרים והשירותים תומכים ב־Passkeys, ובמקרים רבים עדיין ניתן לבחור להתחבר באמצעות סיסמה רגילה. בשלב זה שתי השיטות פועלות זו לצד זו.

ברוב מכשירי האנדרואיד והאייפון החדשים, וכן במחשבי ווינדוז ומאק, התמיכה במפתחות גישה כבר מובנית במערכת ההפעלה. כאשר שירות תומך בכך, המשתמש יכול ליצור מפתח גישה חדש דרך הגדרות האבטחה של החשבון ולהשתמש בו בהתחברויות הבאות.

מומחי אבטחת מידע מעריכים כי המעבר לשיטת ההתחברות החדשה יימשך בשנים הקרובות, ככל שיותר אתרים ושירותים יאמצו את התקן. בינתיים, משתמשים ימשיכו לראות שילוב של סיסמאות ומפתחות גישה, עד שהטכנולוגיה תהפוך לנפוצה יותר.

טכנולוגיה ניהול סיסמאות גוגל (Google) אפל (Apple) אבטחת מידע
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}