× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ד אב התשפ"ו
07.08.2026
בעקבות הדחת הבכירים

"הגיע עם פתק מנתניהו": גורמים במוסד במתקפה חריפה על גופמן

גורמים בארגון זועמים על ראש המוסד רומן גופמן בעקבות הדחת ראשת מנהלת המודיעין וראש אגף איראן: "גופמן רוצה להתנער מאחריותו ומאחריות רה"מ ולזרוק את תיק הכישלון על אנשי מקצוע מעולים"

"הגיע עם פתק מנתניהו": גורמים במוסד במתקפה חריפה על גופמן
רומן גופמן צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

גורמים במוסד תקפו אמש (חמישי) בחריפות את ראש המוסד רומן גופמן, אחרי הפרסום בחדשות 12 לפיו גופמן הדיח שני בכירים שהיו אחראיים לתוכנית להפלת המשטר באיראן - שכשלה.

"כשאתם התעסקתם בזיני, גופמן רקם תוכנית בשקט מופתי: להתנער מאחריותו ומאחריות ראש הממשלה באמצעות הדחת שני אנשי מקצוע מעולים, מומחים בתחומם, שהקדישו את חייהם לביטחון המדינה", אמרו גורמים במוסד.

הם תהו: "מי היה צריך לשכנע את טראמפ, ראשי האגפים או נתניהו וגופמן? מי היה צריך למנוע את ה'דונט' של ארדואן לטראמפ - ראשי האגפים או נתניהו וגופמן?".

"העובדים בהלם", הם אמרו, "האישה שהודחה שברה כל תקרת זכוכית שיש, היא גדלה מלמטה עד לראש הפירמידה. היא מושא הערצה למאות עובדים, במיוחד לנשות הארגון. היא סיכלה יותר פיגועים נגד יהודים וישראלים מכל אחד אחר במוסד".

קובי גדעון/ לע״מנתניהו עם רומן גופמןצילום: קובי גדעון/ לע״מ

"גופמן רוצה שיתיישרו רק לקו שלו, זה לא ה-DNA של המוסד להתנהג ככה לאנשים", הם הוסיפו. "אחרי חודשיים הוא מכיר כבר את כולם? נראה שהגיע עם פתק מנתניהו: 'אתה משרת אותי, תרחיק את הכישלון באיראן ממני וזרוק את התיק על ראשי אגפים'".

כזכור, אמש דווח כי ראש המוסד גופמן החליט להדיח משורות הארגון שני בעלי תפקידים בכירים ביותר: האחת היא ראש מנהלת המודיעין במוסד, שנכנסה לתפקידה רק בחודש דצמבר האחרון, והשני - ראש אגף איראן במוסד.

גורמים ביטחוניים אמרו שלא הייתה בין שניהם לבין גופמן כימיה מההתחלה, ושהכהונה של שניהם מסתיימת בהסכמה. הם גם יוכלו להישאר בארגון בתפקיד זה או אחר - ושהכול חלק מתהליך ארגון מחדש של המוסד - אבל המוזיקה ברורה.

מדובר בבעלי התפקידים שהגו ושהעלו על הכתב את התוכנית להחלפת המשטר באיראן. השניים הללו שתרומתם לביטחון המדינה לא תסולא בפז הולכים הביתה. גופמן סבור שהם צריכים לשלם את מחיר הכישלון של התוכנית שתווכה לנשיא טראמפ - ולא יושמה בשטח הלכה למעשה.

רומן גופמן המוסד בנימין נתניהו איראן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}