× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה אב התשפ"ו
08.08.2026
איחוד כוחות

"הסכם מכה": ברית ההגנה החדשה במפרץ נועדה לשמוט את הקרקע תחת איראן

סעודיה, טורקיה ופקיסטן חתמו על הסכם משולש שנועד לחזק את ביטחונן מול טהראן • שר החוץ הטורקי מעריך כי מצרים צפויה להצטרף בקרוב

"הסכם מכה": ברית ההגנה החדשה במפרץ נועדה לשמוט את הקרקע תחת איראן
הפגישה בין סעודיה טורקיה ופקיסטן צילום: משרד החוץ הסעודי

סעודיה, טורקיה ופקיסטן חתמו על ברית הגנה משולשת המכונה "הסכם מכה", לצד ברית הגנה נוספת שנחתמה מתחת לרדאר בין פקיסטן לכווית. גורמים במפרץ הבהירו כי הבריתות מופנות ישירות לעבר איראן במטרה לספק מענה למדינות הנמצאות בנחיתות צבאית ומותקפות על ידה, בניגוד לישראל שלא תקפה את מדינות המפרץ.

גורם כוויתי שמקורב לשלטון אמר לכאן חדשות כי הבריתות נועדו להגן על המדינות ממנה ולא כלפי ישראל. גורם סעודי לא רשמי הוסיף: "אפשר להבין את החשש הישראלי מטורקיה, אבל היא לא יכולה לעשות לישראל דבר. 'הסכם מכה' שומט את הקרקע מתחת לרגליה של איראן באמצעות התמיכה המוסלמית בו".

בתוך כך, שר החוץ של טורקיה, הקאן פידאן, הודיע הערב כי מצרים צפויה להצטרף להסכם. לדבריו, לאחר פתרון עניינים טכניים אין סיבה שמצרים לא תהיה מעורבת, שכן המדינות כבר מתנהגים כחברות בברית.

לפני המלחמה עם איראן, דווח בכאן חדשות שבעקבות הסכסוך של עם האמירויות, שנרגע לאחרונה, סעודיה מחפשת ליצור ציר חדש של המדינות המוסלמיות, שיהווה ציר חלופי למה שמכונה "הציר המתון", באזור שישראל חפצה ביקרו. גם פקיסטן, שכבר חתמה על הסכם הגנה עם סעודיה, וגם טורקיה הוזכרו שם.

פקיסטן איראן טורקיה כווית סעודיה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}