× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ז אב התשפ"ו
10.08.2026
הפריימריז בליכוד

בית המשפט דחה את העתירה: הח"כים לא יוכלו להתמודד במחוזות

מכה לעתירת חברי הכנסת בליכוד: בית המשפט המחוזי דחה את העתירה נגד החלטת בית הדין של התנועה, שקבעה כי חברי כנסת מכהנים לא יוכלו להתמודד במחוזות בפריימריז הקרובים. בכך נותרה החלטת הטריבונל הפנימי של הליכוד על כנה

בית המשפט דחה את העתירה: הח"כים לא יוכלו להתמודד במחוזות
פריימריז בליכוד צילום: תומר נויברג, פלאש 90

בית המשפט המחוזי דחה היום (שני) את העתירה שהוגשה בעניין הליך הבחירה בליכוד, וקבע כי אין עילה להתערב בהחלטת בית הדין של התנועה. משמעות ההחלטה היא כי חברי הכנסת לא יוכלו להתמודד במחוזות במסגרת הפריימריז הקרובים.

השופט יעקב שקד הדגיש בפסק הדין את הריסון הנדרש מצד בתי המשפט בכל הנוגע להחלטות של טריבונלים פנימיים, ובכללם מוסדות מפלגתיים.

‘גדר ההתערבות בהחלטות טריבונל פנימי, לרבות מפלגתי, שמור למקרה חריג, ובית משפט זה אינו יושב כערכאת ערעור על החלטת טריבונל כזה’, כתב שקד.

לדבריו, במקרה הנוכחי אין הצדקה להתערבות שיפוטית בהחלטת בית הדין של הליכוד. ‘בנסיבות אלה, כאשר שלושה חברי הרכב הגיעו ברוב דעות למסקנה כי הפגמים בהליך הבחירה והספירה, שהובאו בהרחבה על ידי הדיין בם, מובילים למסקנה כי ההצעה לא התקבלה כדין, הרי שאין המקרה החריג להתערב בקביעה מעין זו’, קבע.

ההחלטה מותירה למעשה את הכרעת מוסדות הליכוד על כנה ומונעת מחברי הכנסת המכהנים להתמודד במסגרת המחוזות, החלטה שעשויה להשפיע באופן משמעותי על מפת הכוחות בתוך המפלגה לקראת הפריימריז.

פריימריז הליכוד בחירות
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}