הוכנס לבידוד: אדם שב מאפריקה ופיתח תסמינים למחלת האבולה
בשלב זה מדובר בחשד בלבד, והבדיקות הנדרשות נערכות כעת והתוצאות צפויות ביממה הקרובה. הוא מטופל בסורוקה בתנאי בידוד בהתאם לנהלים המקצועיים ובהתאם להערכות שנעשתה
- יענקי פרבר
- כ"ח אב התשפ"ו
משרד הבריאות מעדכן כי התקבל דיווח ראשוני על אדם החשוד כחולה באבולה, לאחר ששב מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.
האדם, ששב לישראל לפני מספר ימים, פנה לקבלת טיפול רפואי לאחר שפיתח חום. בשלב זה מדובר בחשד בלבד, והבדיקות הנדרשות נערכות כעת והתוצאות צפויות ביממה הקרובה. הוא מטופל בסורוקה בתנאי בידוד בהתאם לנהלים המקצועיים ובהתאם להערכות שנעשתה. במקביל, נערכת חקירה אפידמיולוגית.
בחודשים האחרונים, מאז התפרצות האבולה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו ובאוגנדה, משרד הבריאות עוקב באופן שוטף אחר ההתפתחויות בעולם וקיים הערכות היערכות מערכתית לצורך הבטחת מוכנות מיטבית של מערכת הבריאות לכל תרחיש אפשרי.
משרד הבריאות שב וקורא לציבור להימנע מנסיעות לא חיוניות לאזורים שבהם קיימת תחלואה פעילה באבולה, ובראשם הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ואוגנדה. במקרה של נסיעה לאזורים אלה, מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מקדים במרפאת מטיילים, בהתאם להנחיות באתר משרד הבריאות.
נוסעים ששבו מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו או מאוגנדה, ובפרט מאזורים שבהם קיימת תחלואה פעילה, ומפתחים חום או תסמינים חריגים בתוך 21 ימים ממועד החזרה, מתבקשים להישאר בבית, להימנע ממגע עם אחרים וליצור קשר טלפוני עם מוקד קול הבריאות של משרד הבריאות בטלפון *5400. חשוב לעדכן כבר בשיחה כי שהו באזור שבו קיימת תחלואה באבולה.
משרד הבריאות שב מדגיש כי נכון לעכשיו מדובר בחשד בלבד. המשרד ימשיך לעדכן את הציבור ואת הצוותים הרפואיים ככל שיידרש.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות