× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ח אב התשפ"ו
11.08.2026
ציר הרשע

זלנסקי: רוסיה השתמשה בטילים בליסטיים מצפון קוריאה

שיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר ביום שלישי כי רוסיה השתמשה בטילים צפון קוריאניים במתקפה שהרגה שישה בני אדם. זלנסקי כתב בפלטפורמת X כי "העיר הותקפה על ידי טילים בליסטיים צפון קוריאניים"

זלנסקי: רוסיה השתמשה בטילים בליסטיים מצפון קוריאה
אילוסטרציה צילום: נעשה בעזרת AI

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, הצהיר כי ארצו תבצע תקיפות נוספות בעומק השטח הרוסי, לאחר שקייב אישרה פגיעה בבסיס תעשיית הנפט בעיר טובולסק שבסיביר, במטרה להבהיר למוסקבה שהסכם שלום הוא הכרחי.

ההכרזה מגיעה בעקבות מתקפה שבה נהרגו שישה בני אדם ונפצעו 20 נוספים באזור זפוריז'יה, שבה לדברי זלנסקי רוסיה השתמשה בטיליםם בליסטיים מתוצרת צפון קוריאה לצד פצצות אוויר מונחות לייזר.

זלנסקי הזהיר כי מוסקבה קיבלה מצפון קוריאה משלוח נוסף של טילים בליסטיים, וכי היא נערכת לקלוט כוח של עד 50 אלף חיילים צפון-קוריאנים לתמיכה במלחמה. הוא הדגיש כי שיתוף הפעולה הצבאי והפיתוח המשותף של אמצעי הלחימה הללו מהווים איום ישיר על מדינות באסיה.

צפון קוריאה מלחמת אוקראינה רוסיה ולדימיר זלנסקי
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}