טראמפ: "אני האדם האחרון שיסמוך על איראן; הם שיקרו לי כל הזמן"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אישר את הדיווח בוושינגטון פוסט אתמול, כי הוא התגנב ממטוס אייר פורס 1 בטורקיה משום שהשירות החשאי רצה שהוא יעלה על "מטוס אחר" עקב איום מצד איראן
- יענקי פרבר
- כ"ט אב התשפ"ו
הנשיא טראמפ התייחס בשיחה עם כתבים למצב עם איראן, והדגיש כי הוא "לא סומך על איראן". טראמפ אמר: "אתה שואל אם אני סומך על איראן?! אני האדם האחרון שיסמוך על איראן", הוא הבהיר: "הם שיקרו לי כל הזמן. יש לנו שליטה מוחלטת על מצר הורמוז כרגע. אנחנו הבעלים שלו".
"בשלב מסוים אולי הם יעשו משהו ואפוצץ אותם, אבל כרגע אנחנו במצב טוב מאוד", טוען טראמפ עוד. הוא תיאר את איראן כ"בריון של המזרח התיכון" מאז הקמתה ב-1979, אבל עכשיו "כבר לא".
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אישר את הדיווח בוושינגטון פוסט אתמול, כי הוא התגנב ממטוס אייר פורס 1 בטורקיה משום שהשירות החשאי רצה שהוא יעלה על "מטוס אחר" עקב איום מצד איראן.
טראמפ הוסיף: "אני פועל לפי הנחיות השירות החשאי. הם רצו שאטוס בטיסה אחרת, במטוס אחר", בהתייחסו למה שקרה לאחר ביקורו בטורקיה בחודש שעבר.
כזכור טראמפ הוסתר במשאית קייטרינג בשדה התעופה כדי להתגנב למטוס אחר, בעוד שאייר פורס 1, עמוס בפקידי הבית הלבן, אנשי ביטחון ועיתונאים, המריא מהמרחב האווירי הטורקי שלמעשה הפך למטרה עיקרית של איראן.
"אני פשוט צריך לעשות מה שהם אומרים", אמר טראמפ לכתבים לאחר ביקור באוהיו. הוא ען שהתוכנית שבה טס בסתר הייתה "בסיכון גדול יותר".
"אני חושב שהמטוס שטסתי בו היה בסיכון גדול יותר", אמר טראמפ. "אני חושב שהוא היה בסיכון גדול יותר כי זה המטוס שאני חושב שהם היו נוטים יותר לבחור בו".


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות