× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ט אב התשפ"ו
12.08.2026
מתיחות בגוש

לפיד על "בזבוז הקולות" באופוזיציה: "לא יכול לסדר אחרי איזנקוט"

לפיד העביר את האחריות על ניהול הגוש וסגירת האיחודים ליו"ר מפלגת "ישר": "אם הוא יהיה ראש הגוש הזה, זה התפקיד שלו" | מפלגת "ביחד" של בנט ולפיד מנסה להדהד מסרים המציגים את איזנקוט כחסר ניסיון פוליטי

לפיד ואיזנקוט במליאת הכנסת
לפיד ואיזנקוט במליאת הכנסת צילום: פלאש 90

ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס בשיחה סגורה ל"בזבוז הקולות" בגוש והאשים: "אני לא יכול לסדר אחרי איזנקוט. אם הוא יהיה ראש הגוש הזה, זה התפקיד שלו". כך פורסם הערב (רביעי) בכאן חדשות. 

מדובר בשיחה שהתקיימה לפני כמה שבועות, במהלכה לפיד גם לא הסביר איך נכון בעיניו לסדר את הגוש, בנימוק שזו כבר לא האחריות שלו.

הדברים נאמרו ברקע מתח הולך וגובר בין מפלגת "ביחד" של לפיד ושל ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, שעדיין מנסה לטעון לראשות הממשלה, לבין גדי איזנקוט שמפלגתו "ישר" היא הגדולה בפער גדול בגוש הפוליטי. 

הניסיון של מפלגת "ביחד" להציג את איזנקוט כטירון פוליטי, שמתקשה לנהל את האסטרטגיה הפוליטית של מחנה "מתנגדי-נתניהו" נעשה באופן רשמי בעדינות רבה, אבל מהודהד במסרים של ראשי המפלגה באוזני הפעילים בהזדמנויות שונות. 

מטעמו של לפיד לא נמסרה תגובה לדיווח.

לפי סקר כאן חדשות שפורסם ביום ראשון האחרון, איזנקוט מוביל את הגוש עם 23 מנדטים של מפלגת "ישר". מפלגת ביחד של בנט ולפיד עומדת על 13 מנדטים. כשנבדקת ההתאמה לראשות הממשלה בין בנט לאיזנקוט, יושב ראש מפלגת "ישר" מוביל עם 31% לעומת 20% ליושב ראש "ביחד". 


יאיר לפיד גדי איזנקוט גוש השמאל נפתלי בנט בחירות 2026
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}