× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ל' אב התשפ"ו
13.08.2026
דיווח ערבי

איראן מאיימת לתקוף אתרים אסטרטגיים בסוריה אם תפעל נגד חיזבאללה

איראן הודיעה לטורקיה, עיראק, קטאר וערב הסעודית כי כל פעולה צבאית סורית בלבנון עלולה להסלים את הסכסוך ולהפוך את השטח הסורי לזירת קרב אזורית פתוחה

איראן מאיימת לתקוף אתרים אסטרטגיים בסוריה אם תפעל נגד חיזבאללה
כוחות הביטחון של סוריה צילום: משרד הפנים הסורי

איראן מאיימת לתקוף 100 אתרים אסטרטגיים בסוריה אם המשטר בדמשק יתקוף את חיזבאללה.

האזהרה כוללת, על פי הדיווחים בתקשורת הערבית, יותר מ-100 אתרים אסטרטגיים ברחבי סוריה, כאשר ארמון הנשיאות צוין במפורש כמטרה פוטנציאלית לחטוף טילים.

המסר הועבר, על פי הדיווחים, דרך טורקיה, בעוד שעיראק, קטאר וערב הסעודית קיבלו גם הן הודעה. איראן משרטטת קו אדום סביב חיזבאללה: אם תחצו אותו, הסכסוך יתרחב ישירות לסוריה.

כזכור ב-21.07.26 מקור ביטחוני סורי שנמנה עם השלטון אמר לכאן חדשות כי מאחורי הקלעים מתגבשות תוכניות נגד חיזבאללה בלבנון, שיוצאו לפועל במידת הצורך. לדברי המקור, "יש פער בין מה שנאמר בפומבי לבין מה שמתרחש מאחורי הקלעים".

המקור הוסיף כי ההנחיות לדרגים הגבוהים במערכת הביטחון הסורית הן לפעול נגד כל נוכחות של חיזבאללה בשטח ולסכל אותה.

בתקופה האחרונה אמר הנשיא האמריקני יותר מפעם כי נשיא סוריה הוא הגורם המתאים להתמודדות עם חיזבאללה בלבנון במקום ישראל.

עיראק איראן סוריה קטאר סעודיה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}