אירוע חריג: שני ילדים פונו למיון לאחר שאכלו שוקולד שהכיל פטריות הזיה
עלה חשד להרעלה מפטריות המכילות חומרים פעילים שעלולים לגרום להזיות, עלייה בלחץ הדם, ובמקרים חמורים לפרכוסים ולפגיעה לבבית
- יענקי פרבר
- ג' אלול התשפ"ו
- 1 תגובות
שני ילדים בני 5.5 ו-6.5 הגיעו למלר"ד ילדים במרכז הרפואי לגליל במהלך חופשה משפחתית, כשהם מציגים אישונים מורחבים מאוד ותסמינים נוירולוגיים.
לאחר הערכה ראשונית והתייעצות עם המרכז הארצי למידע בהרעלות, עלה חשד כי השניים הורעלו מפטריות מסוג פסילוסיב או פנאולוס, המכילות חומרים פעילים הגורמים להזיות, עלייה בלחץ הדם ובמקרים קשים לפרכוסים ולפגיעה לבבית.
בשל האופי של ההרעלה, הם הועברו להשגחה וניטור הדוק ביחידה לטיפול נמרץ ילדים.
ד"ר סאלי מח'ום, רופאה במלר"ד ילדים, סיפרה כי הילדים הגיעו במצב של בלבול והזיות פעילות, והצוות פעל מיד לייצובם. סגן מנהל המרכז הרפואי, ד"ר צבי שלג, הגדיר את האירוע כמסכן חיים והזהיר כי הוא הסתיים ללא פגיעה קריטית הודות לערנות ההורים ולטיפול המהיר.
בעקבות המקרה, הנהלת בית החולים קוראת לציבור להרחיק חומרים מסוכנים מהישג ידם של ילדים ולפנות מיד לטיפול רפואי בכל חשד להרעלה.מאוד וחווים הזיות, לאחר שנחשפו במהלך חופשה משפחתית לשוקולד שהכיל פטריות הזיה.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות