המטוס נאלץ להסתובב שעתייים באוויר: הצמיגים התפוצצו במהלך הנחיתה
מטוס "וייטנאם איירליינס" נקלע לתקלה חמורה לאחר ההמראה ממינכן, ונאלץ להישאר באוויר כשעתיים כדי לרוקן דלק לפני ששב לנחיתה. הנחיתה הסתיימה בדרמה, כשצמיגי כני הנחיתה התפוצצו ונשרפו על המסלול. האירוע הסתיים ללא נפגעים
- חני לוין
- ד' אלול התשפ"ו
אירוע חריג ומתוח נרשם ביום שבת בנמל התעופה הבינלאומי במינכן, כאשר מטוס נוסעים של חברת "וייטנאם איירליינס" שהיה בדרכו להאנוי נתקל בקשיים כבר בשלב ההמראה, והמשיך בנסיעה ארוכה מהרגיל על גבי מסלול ההמראה.
לאחר ההמראה אובחנה במטוס תקלה טכנית חמורה, שאילצה את צוות הטיסה לשהות באוויר במשך כבשעתיים לצורך ריקון ופריקת דלק. נתוני המעקב הראו כי המטוס ביצע הקפות רבות באזור עד שהותר לו לשוב ולהנחות בבטחה.
עם חזרתו לקרקע נרשמו רגעי חרדה נוספים, המטוס התקשה בנחיתה, ותיעודים שהופצו ברשתות החברתיות הציגו תיעוד מבהיל שבו נראים חלק מצמיגי כני הנחיתה כשהם מתפוצצים, נשחקים ונשרפים כתוצאה מהמגע והחיכוך החזק עם המסלול.
בחברת התעופה סירבו לחשוף את מהות התקלה המדויקת שהביאה לאירוע, אך שיבחו באופן רשמי את הטיפול המקצועי והתושייה של צוות האוויר, אשר מנעו אסון כבד והביאו לסיום האירוע ללא נפגעים.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות