ראש ממשלת בריטניה נפל קורבן למתחזה לבכירה בממשל טראמפ
אנדי ברנהם התכתב עם אדם שהשתמש בזהותה של ראשת הסגל בבית הלבן סוזי ויילס, אירוע שעורר דאגה ביטחונית והביא את שגרירות בריטניה בוושינגטון לפנות לבית הלבן
- יענקי פרבר
- ד' אלול התשפ"ו
ראש ממשלת בריטניה, אנדי ברנהם, התכתב עם אדם שהתחזה לראשת הסגל בבית הלבן, סוזי ויילס, כך עולה ממידע שמסרו גורמים לאתר "פוליטיקו" על הנושא. ברנהם שוחח עם המתחזה זמן קצר לאחר שנכנס לתפקידו ב-20 ביולי, טרם התעורר חשדו כי מדובר בדמות לא לגיטימית.
מדאגה שמא טלפון של ויילס נפרץ, שגרירות בריטניה בוושינגטון העלתה את המקרה מול הבית הלבן. מדאונינג סטריט נמסר בתגובה כי הם "אינם מגיבים על ענייני ביטחון לאומי", בעוד גורם המעודכן בפרטים ציין כי הוחלפו "כמה הודעות" בלבד שהיו "לא חשובות". הבית הלבן סירב להגיב, ותוכן השיחות המדויק נותר חסוי.
האירוע מצטרף לחקירה שניהלו אשתקד הבית הלבן וה-FBI, לאחר שסנאטורים, מושלים ואנשי עסקים אמריקאיים קיבלו הודעות ושיחות מאדם שהתחזה לראשת הסגל של טראמפ. אז דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי ויילס טענה בפני מקורביה שאנשי הקשר בטלפון שלה נפרצו.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות