בדרך לישראל? השארתם מגבת על החוף - אתם עלולים לשלם קנס כבד
הרשויות באיטליה פתחו במבצע נגד נופשים שמנסים לשריין לעצמם מקום באמצעות כיסאות, שמשיות ומגבות שהושארו ללא השגחה
- אוריאל פיליפ
- ד' אלול התשפ"ו
- 1 תגובות
הגעתם לחוף, מצאתם מקום מושלם והנחתם מגבת כדי לשמור עליו? אם תיעלמו לכמה שעות, אתם עלולים לחזור ולגלות שהמגבת שלכם נעלמה - ובמקומה מחכה לכם קנס של עד 500 אירו.
הרשויות באיטליה החלו להגביר את האכיפה נגד נופשים שמשאירים ציוד בחופים ציבוריים כדי לשריין לעצמם מקום בזמן שהם אינם נמצאים. פקחים כבר החרימו עשרות פריטים בחופים, בהם כיסאות, שולחנות, שמשיות ומגבות.
במבצעי אכיפה שנערכו במהלך יולי הוחרמו כ-200 חפצים בקסטלבאטה, 170 בקמפומרינו ומאות נוספים בחוף מיצ'נצ'י. באחד המקרים פונו כ-40 פריטים מחוף לאחר שנשארו ללא השגחה, חלקם במשך יותר מחצי יממה.
גרציאנו גליארדי, מנכ"ל חברת Private Italy Tour, הסביר כי מדובר בניסיון למנוע מנופשים להשתלט בפועל על השטחים המבוקשים בחוף.
"הקנסות הללו לא מוטלים סתם כי הרשויות שונאות מגבות עזובות. החוקים נועדו להבטיח גישה חופשית לקו החוף שבבעלות ציבורית ולמנוע מאנשים לנכס לעצמם באופן בלתי פורמלי את החלקים הטובים ביותר בחוף למשך ימים שלמים", אמר.
עם זאת, לא כל השארת מגבת נחשבת לעבירה. מי שיוצא לשחייה קצרה ומשאיר את המגבת על החול לא צפוי להיקנס. הכלל מתייחס למי שעוזב את החוף לזמן ממושך ומשאיר אחריו את הציוד כדי לשמור על המקום.
במקביל, גם בקרואטיה הרשויות נאבקות בתופעה. בעיירת הנופש מקרסקה החלו פקחים לסייר בחופים בשעות הבוקר המוקדמות ולאסוף ציוד שהושאר במהלך הלילה כדי לשריין מקומות.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות