× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ה' אלול התשפ"ו
18.08.2026
ברקע הפריימריז

סקר: איזנקוט מוביל, "הגוש השלישי" קורס, ש"ס מדשדשת

"ישר!" פותחת פער עם 24 מנדטים בעוד ש"ס נותרת בשפל של 7 מנדטים בלבד | מפלגות גנץ, ארדן וטרופר מתרחקות מאחוז החסימה | תרחיש ריצה של וינטר מרסק את הציונות הדתית ומקטין את הקואליציה ל-47 מנדטים

גדי איזנקוט במליאת הכנסת
גדי איזנקוט במליאת הכנסת צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סקר חדשות 12 שפורסם הערב (שני) מעלה כי מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט היא המפלגה הגדולה ביותר עם 24 מנדטים, בעוד מפלגת הליכוד ניצבת במקום השני עם 22 מנדטים. 

מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט שומרת על כוחה עם 15 מנדטים, מפלגת הדמוקרטים עם 11, ישראל ביתנו עם 10, ועוצמה יהודית ויהדות התורה מקבלות 8 מנדטים כל אחת. ש"ס נותרת בשפל של 7 מנדטים, והציונות הדתית, חד"ש-תע"ל ורע"ם זוכות ב-5 מנדטים כל אחת.

Yonatan Sindel/Flash90אריה דרעיצילום: Yonatan Sindel/Flash90

בתמונת הגושים, מתנגדי נתניהו עומדים על 70 מנדטים הכוללים 60 מנדטים למפלגות הציוניות ו-10 למפלגות הערביות, לעומת 50 מנדטים בלבד לקואליציה.

כל מפלגות "הגוש השלישי" נותרות מתחת לאחוז החסימה, בהן בל"ד עם 1.8%, האחדות בראשות גלעד ארדן עם 1.7%, בית ציוני של טרופר והנדל עם 1.5% וכחול לבן של גנץ עם 1.4%.

אבשלום ששוני\פלאש 90ארדן ואדלשטייןצילום: אבשלום ששוני\פלאש 90

הסקר בחן תרחיש שבו תא"ל במיל' עופר וינטר מקים מפלגה ומתמודד בבחירות. במצב כזה, רשימתו של וינטר מקבלת 2.5% ואינה עוברת את אחוז החסימה, אך מפילה יחד איתה את הציונות הדתית של סמוטריץ' עם 2.7%. 

כתוצאה מכך, הקואליציה מתכווצת ל-47 מנדטים והאופוזיציה מזנקת ל-73 מנדטים מתוכם 63 למפלגות הציוניות, כאשר "ישר!" עולה ל-26, הליכוד ל-24, ו"ביחד" ל-16. 

אוליביה פיטוסי, פלאש 90חילי טרופר בכנסתצילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

בתרחיש שבו חילי טרופר פורש מ"בית ציוני" ומצטרף ל"ישר!", רשימתו של איזנקוט מתחזקת ל-25 מנדטים, ישראל ביתנו יורדת ל-9, ושאר המפה הפוליטית נותרת ללא שינוי עם 70 מנדטים לאופוזיציה ו-50 לקואליציה.

בשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה מול גדי איזנקוט, איזנקוט מוביל עם 38% לעומת 34% לנתניהו, כאשר 22% השיבו שאף אחד מהם מתאים. 

מול נפתלי בנט, נתניהו חוזר להוביל בפער מינימלי עם 35% מול 34% לבנט, ו-27% השיבו שאף אחד מהם מתאים. 

מול אביגדור ליברמן, נתניהו מוביל עם 35% לעומת 24% לליברמן, ו-36% השיבו שאף אחד מהם. 

פלאש 90פריימריז הליכודצילום: פלאש 90

על רקע הפריימריז בליכוד והשינויים הפוליטיים, 52% מכלל הציבור השיבו כי הרכב הרשימה ישפיע על הצבעתם, בהם 66% בקרב מצביעי האופוזיציה והגוש השלישי לעומת 41% בלבד בקואליציה. 

בנוסף, 55% ממצביעי האופוזיציה סבורים כי ראש הרשימה הגדולה ביותר צריך להיות המועמד הבלעדי של הגוש להרכבת הממשלה, לעומת 26% שהשיבו שלא צריך, ו-19% שהשיבו "לא יודע".

סקר מנדטים בחירות 2026 גדי איזנקוט ש"ס גלעד ארדן חילי טרופר עופר וינטר
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}