החידוש בוואטסאפ: חברי הקבוצה מקבלים אפשרות חדשה
וואטסאפ בוחנת באנדרואיד שינוי חדש במנגנון הסקרים, שיאפשר ליוצר הסקר לקבוע אם חברי הקבוצה יוכלו להוסיף אפשרויות חדשות לאחר פרסומו. הפיצ’ר מעניק ליוצר שליטה רבה יותר על אופן ניהול הסקר. בשלב זה האפשרות נמצאת בבדיקה ועדיין אינה זמינה לכלל המשתמשים
- חיים בלוי
- ה' אלול התשפ"ו
וואטסאפ עובדת באנדרואיד על אפשרות חדשה לסקרים בקבוצות, שתאפשר ליוצר הסקר להחליט אם חברים נוספים יוכלו להוסיף אפשרויות לאחר פרסום הסקר. השינוי עשוי להעניק למשתמשים גמישות רבה יותר בניהול סקרים ולהפוך אותם לדינמיים יותר.
הפיתוח התגלה בגרסת הבטא של וואטסאפ לאנדרואיד 2.26.33.1, שהופצה דרך Google Play. במסגרת האפשרות החדשה, יוצר הסקר יוכל להפעיל מתג ייעודי במסך יצירת הסקר, שיקבע אם חברי הקבוצה יורשו להוסיף אפשרויות משלהם לאחר שהסקר כבר נשלח.
אם המתג יופעל, חברי הקבוצה יוכלו להוסיף בחירות חדשות לסקר. לעומת זאת, אם יוצר הסקר ישאיר אותו כבוי, הסקר יפעל כפי שהוא פועל כיום והאפשרויות יישארו קבועות לאחר שליחתו. ההחלטה אם לאפשר הוספת אפשרויות תישאר בידי יוצר הסקר.
האפשרות עשויה להיות שימושית במיוחד בסקרים שבהם קשה לצפות מראש לכל האפשרויות הרלוונטיות. לדוגמה, בעת תכנון אירוע קבוצתי, יוצר הסקר יוכל לאפשר למשתתפים להוסיף אפשרויות שלא נכללו ברשימה המקורית, ובכך להתאים את הסקר לצרכים ולהעדפות של חברי הקבוצה.
עם זאת, וואטסאפ אינה מתכוונת להפוך את האפשרות לזמינה באופן אוטומטי. במקרים שבהם יוצר הסקר מעוניין לקבל תשובות מתוך רשימה מוגדרת מראש, הוא יוכל להשאיר את האפשרות כבויה ולמנוע מחברי הקבוצה להוסיף אפשרויות חדשות.
הפיתוח מגיע זמן קצר לאחר שוואטסאפ הציגה שיפורים נוספים לסקרים בקבוצות, בהם אפשרות לקבוע מועד סיום להצבעה, להסתיר את שמות המצביעים ולערוך את שאלת הסקר בתוך 15 דקות ממועד השליחה.
בשלב זה האפשרות החדשה נמצאת בפיתוח בלבד ואינה זמינה עדיין לבוחני בטא. וואטסאפ צפויה לאפשר את הבדיקה בעדכון עתידי, אך טרם נמסר מועד שבו הפיצ’ר יהיה זמין לכלל המשתמשים.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות