בסוריה מאשרים
אחרי ביקור המשלחת הטורקית: ישראל תקפה שדה תעופה אסטרטגי באידליב
על פי דיווח בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", התקיפות הישראליות בנמל התעופה אבו א-דהור בוצעו מיד לאחר שמשלחת צבאית טורקית ביקרה במקום כדי לשקם את מסלול ההמראה
- ישראל לפקוביץ
- ה' אלול התשפ"ו
אזור התקיפה צילום: צילום מסך
צה"ל ביצע לפנות בוקר (שלישי) שמונה תקיפות מהאוויר בנמל התעופה הצבאי אבו א-דהור שבמזרח מחוז אידליב בצפון-מערב סוריה. בתקיפות נפגעו מסלול ההמראה והאנגרים נטושים של מטוסים. על פי מקור צבאי סורי והטלוויזיה הסורית, נגרם נזק רכוש לתשתיות שדה התעופה ולא דווח על נפגעים. התקיפות התרחשו מיד לאחר שמשלחת צבאית מטורקיה ביקרה במקום כדי לשקם את מסלול ההמראה.
הבסיס המותקף שוכנת במרחק של כ-70 קילומטרים בקו אווירי מהגבול עם טורקיה. למיקומו חשיבות אסטרטגית בשל קרבתו למרחב ההשפעה הטורקי ולצירי תנועה מרכזיים המחברים בין אידליב לצפון המדינה. פעולה זו, אם אכן בוצעה על ידי ישראל, מהווה חריגה בולטת מהמדיניות המבצעית הנהוגה בתקופה האחרונה בעומק השטח הסורי.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות