× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ו' אלול התשפ"ו
19.08.2026
כך תמנעו סכנה

פתח מגירה ב"מחנה" והוכש: שני ילדים טופלו לאחר הכשות נחש

בתוך שבועיים בלבד אושפזו במרכז הרפואי העמק ילד בן 12 בנוף הגליל שהוכש על ידי צפע בזמן משחק ופעוט בן שנתיים מעמק יזרעאל שפונה עם רגל כחולה, ושניהם שוחררו לאחר שקיבלו טיפול מציל חיים

פתח מגירה ב"מחנה" והוכש: שני ילדים טופלו לאחר הכשות נחש
אילוסטרציה צילום: יואל עברון

ילד בן 12 מנוף הגליל הוכש על ידי צפע בזמן ששיחק עם חבריו בשכונה, ופעוט בן שנתיים מיישוב בעמק יזרעאל פונה לבית החולים העמק עם נפיחות משמעותית ורגל שהכחילה. בשני המקרים קיבלו הילדים טיפול מציל חיים ומצבם התייצב.

בן ה-12 הוכש כאשר פתח מגירה בתוך "מחנה" שהקים עם חבריו בשכונה, ולוכד נחשים אישר בהמשך כי מדובר בצפע. "ניסיתי לזוז כמה שישר יכולתי, זה כאב ומקום ההכשה התנפח מיד", סיפר.

ד״ר רונן פומפ מסביר על הכשות נחשים צילום: המרכז הרפואי העמק

אביו הדגיש כי הימנעות הבן מריצה לבית מנעה את התפשטות הרעל בגופו. כשבוע קודם לכן הובהל פעוט בן שנתיים לבית החולים כשהוא סובל מנפיחות משמעותית ומרגל שהכחילה כתוצאה מהכשה.

ד"ר רונן פומפ, רופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה בילדים בבית החולים, הסביר כיצד להימנע מסכנה והמליץ להרחיק ערימות אשפה וחפצים מחצרות הבתים, ולהימנע מדחיפת ידיים מתחת לאבנים או מאחורי חפצים מוסתרים. במקרה של הכשה, הדגיש, יש להרגיע את הנפגע, לקבע את האיבר הפגוע כדי למנוע את התפשטות הארס ולהזעיק מיד את מד"א לפינוי רפואי.

בית חולים העמק נחש הכשה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}